Bager cisti put Sjenica Boguti / Januar 2015

Ono kad snijeg nadvlada Vladu (Video)

Kolumna, Pešter, Sjenica vesti, Video

Pošto naš portal Sjenica.com ne polaže nikome račune, kad su u pitanju snimci i vijesti, imamo svu slobodu da pišemo o situacijama i ljudima onako kako ih mi vidimo i kakvi jesu. Pošto ne pripadamo nijednoj političkoj stranci, a smatraju nas dosta objektivnim, pisaćemo vam kako jeste!

Bager cisti put Sjenica Boguti / Januar 2015Naime, poslednjih dana ponovo rastu tenzije u gradu zbog snijega. Eeeeej snijega u Sjenici. U gradu u kojem je od pamtivijeka, kad padne snijeg, haos kako u gradu, tako i u selima.

Nije pao snijeg na Bahamima, pa što se ne čisti i slično, već u gradu koji se u medijima najviše u zimskom periodu pominje. Inače, do skora, kao da nas nema.

Jedan podatak, koji većina vas verovatno i zna, jeste da postoji na Pešterskoj visoravni 101 (sto jedno) selo i zaselak. A da opština Sjenica ima ukupno 18 mašina za čišćenje snijega. Isto tako se zna da se nikad nije čistio snijeg po kijametu, vetru, padavinama, već kad sve to prođe, pa koliko god trajalo.

Sad, mi vidimo jednu bivšu stranu i jednu sadašnju stranu. Jedna, koja ne može da prežali što više nije gde je bila, i druga koja je sada tu. Mi smo sa obema stranama “sarađivali”, i znamo ih lično, privatno. Ne poslovno, a još manje ne politički.

Zar moramo sada da se prepiremo i oko toga, ko je gde i koliko i kako snijega očistio? Da se nadmećemo snimcima gde je ko čistio, da nam mediji budu prisutni pri svakoj lopati koju negde zabodemo? Kako je bilo svih ovih godina prije, kad nije bilo interneta, youtube-a, facebook-a i ostalih društvenih mreža?!

Čitaj još:  Održan Treći memorijal „Amar Garibović“

Nastao je takav haos, da ni snijeg ne zna da li treba da pada ili čeka novu vlast! Ili ne, dragi snijegu, ova sela su glasala za SDP, tu nemoj padati, ili ova sela su birala SDA, tu padaj. Halooooo, mi smo jedan narod, jedna avlija a nismo u stanju da pogledamo svoje, već samo tuđe.

Razmislite malo, nikad se nije snijeg čistio po nevremenu, nego kad stane. Ili vi volite duplo da čistite? Lijepo je što je “spašena” trudnica, što su svi reagovali, pa čak i televizije koje su se zadesile tu, pa čak i bivši predsednik opštine. Ali trudnica nije bolest, fala Bogu da nije, već radost.

Uvijek se sećam ne đedova i baba, već majki i očeva koji pričaju, “e ovde sam se ja rodio” ili “ovde ti se rodio amidža, daidža, strina, babo…”. Koga su oni mogli da zovu u pomoć? Ne ček, što nisu upalili kompjuter i napisali status na fejsbuku ili mobilnim pozvali pomoć? Pa nije ni bilo toga, kako ne shvatate, da se i tada živelo, od tih starijih osoba smo svi mi nastali. Bez mobilnih, bez društvenih mreža i televizija. Nije bilo ni bagera, ko je njima čistio puteve? Da li je predsednik opštine tada uprego konja i došao na lice mesta i poveo nekog Rusa sa ‘smenom 8' (stari dobri ruski fotoaparati) da sve to zabeleži.

Čitaj još:  Izbori, primite moje saučešće i nek vam je večni rahmet!

Napravili smo bauk ni oko čega, što imamo stalno, što Sjenicu i Pešter čini onim što jeste “Biser Sandžaka”. E, vala ga ukaljasmo da ne može biti crnji! Smije nam se ceo Sandžak i trlja ruke. Samo se čuje ono “Gljeda’ onih hadaljeva”… Pa mislim stvarno.

Nadam se da ste razumeli poentu ovog teksta. Da će sa vlasti otići i Muriz Turković i Hazbo Mujović, a da će nam snijeg opet ostati, da se borimo zajedničkim snagam protiv njega, da svi imaju očišćene puteve, dovoljno hrane i vode, struje, zdravlja i sreće.

A kao dodatak vam dostavljamo snimak, gde se vidi da se čiste putevi na relaciji Sjenica – Boguti, Sjenica – Dunišiće – Vapa… Ne znamo za koga su oni glasali, ali se čisti.

 

Redakcija sajta Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Ono kad snijeg nadvlada Vladu (Video)

Leave a Reply