sjenica biatlon 2015

Damir Rastić najbolji u skijaškom trčanju i biatlonu na prvenstvu Sjenice (Video)

Sjenica vesti, Sport, Video

Reprezentativac Srbije Damir Rastić ostvario je pobede u skijaškom trčanju i biatlonu na dvodnevnom Otvorenom prvenstvu Sjenice sjenica biatlon 2015u tim disciplinama.

Ovaj 26-godišnji član kluba Sjenica je na ski centru Žari prvog dana trijumfovao u skijaškom trčanju kod seniora, a najviši plasman ostvario je i u najjačoj konkurenciji u biatlonu.

Šef takmičenja i trener biatlon reprezentacije Srbije Almir Džeković ocenio je da je ovo prvenstvo odlično organizovala opštinska Ustanova za sport i rekreaciju.

“Prethodnih dana smo odlično spremili stazu, a na organizaciji bi mogli da nam pozavide mnogi evropski ski centri. Ovo takmičenje će postati tradicionalno i održavaće se prvog vikenda posle Nove godine”, rekao je Džeković radiju Sto plus.

Najbolji junior u skijaškom trčanju bio je Redžeb Hodžić (SK Revuša), Anja Ilić (SK Zvezda Zlatibor) je slavila u kategoriji juniorki, Neir Mehmedbašić (SK Pešter) je bio bez premca kod starijih, a Ensar Šoljanin (SK Pešter) kod mlađih omladinaca.

Čitaj još:  III Memorijalni kup Amar Garibović - Sjenica

Anastasija Vojinović (SK Pešter) je pobedila u trci mlađih omladinki, dok je Said Hodžić (SK Revuša) bio najuspešniji ciciban.

Osim Rastića, na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u biatlonu našli su se Muamer Koštrebić (SK Pešter) kod omladinaca i omladinka Sara Lučić (SK Lavina Beograd).

Džeković je najavio da će se sledećeg meseca u Sjenici održati Balkan Kup u biatlonu i Prvenstvo Srbije u istoj disciplini.

“Pre toga, reprezentativce Damira Rastića i Dejana Krsmanovića ovog meseca očekuju trke Svetskog kupa u Oberhofu, Ruhpoldingu i Antholcu, dok će Edin Hodžić, Emir Hrkalović, Redžeb Hodžić i Ajlan Rastić nastupiti u Evropa kupu”, kazao je Džeković.

Čitaj još:  Održan “Festival igara na Snijegu” u Omladinskom parku (Video)

 

D. Selmanović / M. Minić

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply