Sjenica 21.11.2014

Čaršija nam je totalno srušena, sve u svrhu ljepote (Video)

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2014
Sjenica 21.11.2014
Sjenica 21.11.2014

Kako smo već pisali o rekonstrukciji naše čaršije, ovom prilikom dostavljamo vam i snimak kako napreduju radovi.
Obaveštavaćemo vas redovno kako nam izgleda glavna ulica u gradu.

Ali, nama i dalje nije jasno zašto se radi na niskim temperaturama.
Kažu tada je grad dobio pare od vlade. Ok, verovatno investicija mora da se potroši u određenom roku, ali, ima ali, rezerviši na vrijeme firme, radnike, daj avans i ostavi za toplije dane. Pa u svijetu danas, čim je malo hladnije, staje se sa izgradnjom, jer beton, asfalt i drugi materijal ne veže i ne steže od određenog minusa.

Nama je drago što se gradi i što ćemo dobiti pravi centar grada, ali mora li na uštrb kvaliteta? Da se posle određenog vremena ponovo rekonstruiše i obnavlja? Pa nije rešenje.

Čitaj još:  Ćatovska džamija obeležila novu 1437. hidžretsku godinu

Zašto da budemo poput drugih gradova i vlada? Budimo malo moderniji, urbaniji, treba da radimo po nekim osnovnim pravilima, da radimo kao da je naše, kao da dajemo pare iz svog džepa. Tada, sigurni smo, bi svi radili malo više i malo bolje, a ne bi bilo ono “ofrlje”.

I opet naglašavamo, mi nismo ni protiv koga, niti imamo bilo šta protiv aktuelne ili neke prošle vlade, ali pokušavamo da shvatimo zašto svi prave iste “greške”.

A pošto nismo u mogućnosti da dobijemo informacije iz prve ruke, mi se samo pitamo, razmišljamo naglas, javno…

Čitaj još:  Trudnica iz sela Sugubine danas je prevežena u Sjenicu (Video)

Facebook komentari

4 comments

  • U tom “svijetu” koji pominjete nikada se ne staje sa gradnjom,tamo se tacno zna na kojim se temperaturama moze nesto raditi,pa se tako i radi,ali i u “sred zime” nesto se desava,makar i neki pripremni radovi…Ne znam kome ce to da smeta sto se neko vreme ne moze vozati tom ulicom,onima koji vrte kao “muhe bez glave” gore dole bez ikakvog cilja,jednom recju dokonima…Svi radovi koji su se ovde izvodili bili su ili na pola zavrseni ili nikada ne privedeni kraju,uvijek fale trotoari,skoro uvijek i ivicnjaci,sahtovi propadnu posle par meseci,ne zamene se sve instalacije koje idu ispod,pa se posle prekopava kada nesto pukne a posle prekopavanja niko to ne vraca u normalno stanje i na kraju niko to niti kontrolise niti za to odgovara…E steta je samo sto ce tako biti i sa ovom ulicom,a radovi gde god da su ,su pozeljni i za pohvalu…

Leave a Reply