U Sjenici se pokreće sajt za smanjenje nasilja!

Vijesti 2014

Članovi dva udruženja građana, “Konekt” iz Sjenice i “Impuls” iz Tutina, pobedili su na takmičenju kreacije ideja za najbolju socijalnu inovaciju koje je na nivou Sandžaka organizovao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).Aktivistkinja udruženja “Konekt” Belma Talović rekla je da su oni predstavili ideju o pokretanju sajta koji će raditi u funkciji suzbijanja nasilja u društvu. 

“Inovativnost naše ideje ogleda se u tome što nudi novi pristup u rešavanju problema nasilja. U radu sajta pomagaće nam psiholozi i drugi stručni saradnici koji će se intezivnije baviti ovom temom. U naredna tri meseca pokrenućemo rad sajta preko koga ćemo pokušati da smanjimo pojavu porodičnog i vršnjačkog nasilja”, dodala je Talovićeva.

Ona je istakla da će rad ovog sajta finansirati UNDP, a da je to nagrada za osvojeno prvo mesto. Aktiviskinja istog udruženja Aldina Muhović objasnila je da je jedan od uslova takmičenja bio da konkursna ideja bude zasnovana na korišćenju novih tehnologija. 

Ona je dodala da je ideja o pokretanju sajta za suzbijanje nasilja pobedila zahvaljujući podršci stručnjaka u ovoj oblasti.

D.Selmanović

Facebook komentari

One thought on “U Sjenici se pokreće sajt za smanjenje nasilja!

Leave a Reply