Subvencije Opštine Sjenica za poljoprivrednike 2014. godine – VIDEO

Video, Vijesti 2014

Od danas, 5.maja 2014. godine, Opštna Sjenica počinje sa prijemom zahteva za subvencionisanje registrovanih Poljoprivrdenih gazdinstava, kojih prema podacima opštinske službe za poljoprivredu je preko 5.500 na području opštine Sjenica.

Prema rečima opštinskog referenta za poljoprivredu u opštini Sjenica, Faika Kurtovića, prvi na redu za subvencioniranje su ratari, koji mogu podnositi zahteve za subvencioniranje oranica, u iznosu od 6.000 dinara po hektaru.
Zahtevi se počinju predavati od danas, 5.maja pa sve do 30.juna ove godine.

Takođe, registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu tražiti subvencije kao nadoknadu za gorivo i đubrivo, i to 60 litara goriva po hektaru za oranične površine kao i 300kg đubriva po hektaru.

Zahtevi se takođe počinju podnositi od 5.maja a poslednji dan za predaju je 30. oktobar 2014. godine.

Kurtović je istakao da oni koji žele podneti zahteve za subvenciju budu upoznati sa tim da ove godine konkurišu sa 3 zahteva, odnosno zahtev za subvenciju oranica, zahtev za subvenciju goriva kao i zahtev za subvenciju veštačkog đubriva.

Važno je napomenuti da novoregistrovani, odnosno poljoprivredna gazdinstva registrovana u 2014. godinu, nemaju pravo na ovogodišnju subvenciju, već samo na premije za mleko.
Oni bi tek sledeće godine mogli tražiti subvencije.

Redakcija www.SJENICA.com

Facebook komentari
Čitaj još:  Ombudsman: Samo Sjenica i Priboj finansiraju BNV

One thought on “Subvencije Opštine Sjenica za poljoprivrednike 2014. godine – VIDEO

Leave a Reply