Počelo prijavljivanje na konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukac”

Vijesti 2014

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje za objavljenu knjigu poezije u prošloj godini.
Konkurs je otvoren do 20.aprila a mogu se javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja. Uz prijavu je obavezno dostaviti tri primerka knjige objavljene u prošloj godini, adresu i telefon autora.

Odluku o pobedniku konkursa žiri će doneti krajem aprila, a svečano uručenje književne nagrade “Aladin Lukač” koju su ustanovili KC Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara čije ime nosi, biće održano u maju.

Urednica KC Novi Pazar Hasna Ziljkić kazala je da je nagrada podsticaj za mlade autore koji pišu poeziju da što pre objave svoju knjigu i da očekuju veliki odziv kao i svake godine, jer su se autori tokom januara puno raspitivali zašto se kasni sa raspisivanjem konkursa.

Književna nagrada je jedna i nedeljiva i iznosiće 25 000 dinara.

Facebook komentari
Čitaj još:  Potpisan Ugovor za projekat Exchange 4 „Poboljšanje uslova života za starije osobe u opštinama Sjenica i Bajina Bašta“

Leave a Reply