Najtoplija zima u Sjenici

Vijesti 2014

Sjenica – Ovogodišnja zima je prema podacima Meteorološke stanice u Sjenici bila jedna od najtoplijih, a temperature zabeležene u poslednja dva mjeseca najviše od kako se rade mjerenja, saznaje radio Sto plus.

Meteorološki osmatrač u ovoj stanici Hatib Hodžić rekao je radiju Sto plus da su ovogodišnje temperature veće i od slično izmerenih u januaru i februaru 2001 i 2002 godine.

“U januaru 2001. godine imali smo temperaturu od 0,5 stepeni a prosječna izmerena vrednost ovog januara je bila 1,2 stepena. Prema podacima iz februara 2002. godine srednja maksimalna temperatura bila je 2,1 stepen, a trenutno imamo više od četiri stepena pa možemo reći da su ovo najviše temperature od kako se rade mjerenja”, naveo je Hodžić.

Hodžić je dodao da prema nekim najavama do kraja ovog mjeseca neće biti drastičnog pada temperature.

“Imamo najave da će u naredna dva dana biti kiše i slabe susnežice i snega, ali svakako neće biti drastično hladnije. Prema svim dosadašnjim vremenskim parametrima možemo reći da je ovo bila jedna zaista topla zima”, istakao je Hodžić.

On je podsetio da je hladni talas ove godine Sjenicu zahvatio u decembru kada su temperature bile u prosjeku niže za dva stepena, nego inače u to doba godine.

Facebook komentari
Čitaj još:  Počeli pripremni radovi za izgradnju nove škole

Leave a Reply