EU Progres započinje novu kampanju

Vijesti 2013

Program evropskog partnerstva sa opštinama EU Progres najavio je kampanju “Gde je tvoj prag odgovornosti” čiji je cilj podizanje svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine.

Kampanja zvanično počinje naredne nedelje a pored dvadesetak drugih opština obuhvatiće i opštine srednjeg Polimlja, Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu.

“Narednih meseci biće organizovane akcije čišcenja najugroženijih lokacija i sakupljanje komunalnog otpada. Planirano je i niz radionica kako bi se stanovnici ovog dela Srbije podstakli da stvaraju ambijent u kojem je zaštita životne sredine jedan od razvojnih prioriteta svake lokalne zajednice”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Najveći ekološki problemi zajednički za sve opštine ovog područja su nepostojanje uslova za recikliranje otpada, a tu su i zagađenja rečnih tokova kao i emisija otrovnih gasova.

U opštinama Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica najznačajniji poslovi u oblasti ekologije vezani su za završetak zajedničke regionalne sanitarne deponije komunalnog otpada “Banjica”. To će u velikoj meri doprineti i manjem zagađenju reke Lim.

“EU Progres” je razvojni program koji se realizuje u 25 opština na jugu i jugozapadu Srbije i predstavlja rezultat kontinuiranih napora dva donatora, Evropske unije i Vlade Švajcarske koji na taj način pružaju podršku evropskoj orijentaciji Srbije.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

izvorstoplusradio

Facebook komentari
Čitaj još:  Sanel Papić boksuje 1. Novembra

Leave a Reply