Krivične prijave zbog Ledene pećine u Sjenici

Nevladine organizacije, Sjenica vesti

Grupa entuzijasta i istinskih ljubitelja “Sjeničkog jezera” i “Ledene pećine” iz Sjenice, podneli su prijavu protiv više odgovornih lica iz “DOO SRP Uvac”, zbog niza propusta i nemara u čuvanju i upravljanju rezervatom.

Neodgovornost, neprofesionalnost i bahatost su naročito izraženi u odnosu odgovornih lica prema Ledenoj pećini.

Prilikom nedavne posete ovoj, po oceni najpriznatijih poznavalaca speleologije, najvrednijoj pećini Srbije, uočeni su tragovi vandalskog delovanja u smislu svesnog uništavanja pećinskog nakita, o čemu je sačinjena foto-dokumentacija.

Čitaj još:  Iftar u restoranu Vesna AAA (Video)

Prijava je predata opštinskoj upravi, inspektorki za ekologiju, Azri Mujović. Međutim, obzirom na ranija iskustva sa opštinskim čelnicima i nadležnim službama, grupa ljubitelja Sjeničkog jezera i Ledene pećine smatra da zadovoljenje pravde mora potražiti na drugom mestu, tako da intenzivno rade na pokretanju krivične prijave kod nadležnog tužilaštva.

(Sandzak-x.net)

Facebook komentari

3 comments

  • Imao sam čast i zadovoljstvo da posetim Ledenu pećinu, u pratnji čuvara prirode sa Uvca, iz Sjenice i impresioniran sam vidjenim!
    I lepotom same pećine, i načinom na koji su uredili stazu za posetioce. A da ne pričam o čistoći celog područja, o uredjenim stazama za planinare…
    Momci, bravo! Samo napred!
    A ovi gore ove gluposti što pišu, ada ne znam da li oni misle na istu pećinu!? Mora da su nešto pobrkali? Ma 100%!

Leave a Reply