Asmir Kolašinac otkazao Dijamantsku ligu u Lozani, kako bi mogao da baca kuglu u Prijepolju

Sport, Vijesti 2013


27.juna održana je konferencija za štampu, u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, povodom 50-tih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Organizacija jubilarnog izdanja najmasovnije manifestacije amaterskog sporta na Balkanu povjerena je gradu Prijepolje. Omladinske sportske igre (MOSI) održaće se od 3. do 7. jula u Prijepolju. Na igrama će učestovati preko 3000 sportista iz tridesetak gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na konferenciji za štampu prisustvovali su: državni sekretar sa sport, Predrag Peruničić, direktor saveza sporta, Jasminko Pozderac, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dane Korica, predsjednik opštine Prijepolja, Emir Hašimbegović, predsjednik skupštine opštine, Vukosav Tomašević, generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije i bivši sportista Vlada Divac.

Od sportista je prisustvovao naš šampion u bacanju kugle, Asmir Kolašinac.

Osim vrhunskog takmičenja, na sportskim igrama, biće organizovan i jako bogat društveni program. Svake večeri održavaće se koncerti i festivali sportskog filma.

Ovom prilikom, Asmir Kolašinac, otkazao je Dijamantsku ligu u Lozani, kako bi mogao da baca kuglu u Prijepolju, i da prisustvuje jednom velikom spektaklu kao što će biti Međuopštinske omladinske sportske igre.

Predsjednik skupštine i opštine, zahvalili su se Atletkom savezu Srbije na velikoj pomoći u organizaciji izgradnje moderne atletske staze, kao i donaciji u vidu opreme, koja će ostati u Prijepolju, u vrijednosti od oko 30 000 eura.

Otvaranje sportskih igara održaće se 3.jula u 17h. Igre će otvoriti Premijer Srbije, gospodin Ivica Dačić.

(Sandzak-x.net)

Facebook komentari
Čitaj još:  ZU Trentino 2013 - Biatlonac Milanko Petrović osvojio zlatnu medalju na 10km

Leave a Reply