Karijerni info kutak – Kancelarija za mlade Sjenica

Video, Vijesti 2013

karijerni info

Karijerni info kutak deo je strategije projekta “Profesionalna orijentacija u Srbiji” koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.
Cilj projekta je uspostavljanje održivog i funkcionalnog sistema profesionalne orijentacije u svim osnovnim školama i kancelarijama za mlade u Srbiji u periodu od 2011. do 2015. godine.
Karijerni info kutak je servis karijernog informisanja koji će omogućiti da svaka mlada osoba u Srbiji, kada zakuca na vrata lokalne kancelarije za mlade u njoj može dobiti informaciju šta je sve potrebno da uradi i gde to da uradi, kako bi odluku o svojoj karijeri, tj. o izboru svog budućeg posla i škole, donela u skladu sa svojim sposobnostima i na osnovu tržišta rada.
Koordinatorke Omladinskog savetovališta Anida Fazlagić i Maida Kolić, uz pomoć mentorke zadužene ispred GIZ-a za Uspostavljanje karijernog info kutka u Kancelarijama za mlade, održale su radionicu za učenike završnih godina osnovnih i srednjih škola ,,donesi odluku”( koja će pomoći učenicima da donesu odluku putem 5 faznog modela profesionalne orjentacije) i to je samo prva u nizu takvih i slicnih radionica.

Čitaj još:  Recept i priprema: Ramazanske pitaljke (Video)

Facebook komentari

Leave a Reply