Inicijativa mladih za mlade

Arhiva vijesti 2009

Active Image

U okviru projekta ''Mladost za evropsku budunost'', u organizaciji NVO ''Flores'', a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u Sjenici je odrana tribina pod nazivom ''I ja to mogu''. U nedostatku kulturnih sadraja za mlade, tribina je organizovana sa ciljem da podstakne i ohrabri mlade u Sjenici da samostalno pokreu inicijative u borbi za kulturni prostor u ovom gradu. Ovakva tribina je upravo rezultat inicijative mladih ukljuenih u ovaj projekat, koji podrava i lokalna vlast Sjenice.

Pozvani mladi umetnici, glumac i reditelj uikog Narodnog pozorišta, magistar Nemanja Rankovi i urednik beogradskog asopisa ''Trei trg'', knjievnik Dejan Mati, su tom prilikom odgovarali na pitanja mladih Sjeniana, i davali im korisne savete u afirmaciji njihovih umetnikih talenata.
''Ovo je veoma znaajan korak. Nadamo se da emo u saradnji sa Narodnim pozorištem iz Uica, uspeti da organizujemo i neku pozorišnu predstavu u skorije vreme, jer to nam jako nedostaje. Sjenika omladina vapi za pomo u kulturi'', kae za naš sajt Belma Talovi, aktivistkinja NVO ''Flores''. Aktivista Nedim Zahirovi istie: ''Ve dugi niz godina mi nismo videli bilo šta što bi doprinelo boljitku ivota mladih u našem gradu. Kao što znamo, Sjenica ve dugo nema pozorišnu niti bioskopsku salu. Mi pokušavamo da ovakvim tribinam podstaknemo mlade da se sami izbore za svoje mesto. Mi prosto moramo oteti ono što nam pripada!''
U nastavku realizacije ovog projekta planiraju se i kreativne radionice za mlade, a ako je verovati obeanjima predstavnika vlasti, vapaji mladih Sjeniana bie uslišeni. ''Samim korakom osnivanja kancelarije za mlade, koja e uskoro sveano biti otvorena, opština je pokazala da e više voditi rauna o našim najmlaim sugraanima, koji e na taj nain imati priliku da sami uestvuju u kreiranju sadraja za mlade'', rekao je za naš sajt Rijad Hodi, pomonik predsednika opštine Sjenica. On je tom prilikom takoe dodao da oekuje da e višenamenska bioskopska sala u Sjenici uskoro biti osposobljena da se u njoj, nakon više godina, izvede prva pozorišna predstava.
 
Ovu vijest moete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply