Nastavljena realizacija ranije odobrenih projekata

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Angažovanjem predstavnika Mesne zajednice Štavalj u sjeničkoj opštini, ranije odobrena sredstva za asvaltiranje seoskih puteva, u vrednosti od 17.260.000.dinara, ipak će biti iskorišÄ‡ena, čime će u ovoj MZ biti asvaltirana još dva putna pravca ukupne dužine od 2.400.metara. Radovi na asvaltiranju putnog pravca od naselja Turkača do crkve u Štavlju, skoro da su bili završeni pre prvog snega, do kada je asvaltirano 1.250.metara. Za asvaltiranje preostalih 250 metara pomenutog putnog pravca, kao i 900 metara puta kroz zaseok Kokošiće, čekaju se povoljnije vremenske prilike.

''Samo par dana bez snega i radovi će biti završeni'', kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća ''Putevi Zlatar'' iz Nove Varoši.
''Kao član Nove Srbije, ja sam veoma srećan što se ovaj projekat realizuje. Predsednik moje partije, Velimir Ilić, je održao reč. On je još kao ministar za infrastrukturu 26.06. ove godine, potpisao Odobrenje kojim se ovlašÄ‡uju nadležne opštinske službe da mogu da započnu tendersku proceduru. Period realizacije je prolongiran zbog neažurnosti lokalnih stručnih službi. Iako je sve ranije moglo da bude završeno, mi sm ipak uspeli i zadovoljni smo zbog toga'', rekao je u izjavi za medije Miljojko Jelić, član NS iz Štavlja. On je naglasio da je, zahvaljujući bivšem ministru Iliću, i prošlom sazivu lokalne vlasti u Sjenici, za poslednje tri godine u Štavlju asvaltirano ukupno 14 kilometara seoskih puteva.
''Ovaj projekat smo započeli pre dve godine. Imali smo projektnu dokumentaciju za izgradnju 3.850.metara lokalnih puteva, ali zbog zimskih uslova nismo stigli da sve realizujemo do kraja. Kada nas je, u vreme predizborne kampanje, posetio tadašnji ministar Ilić, mi smo ga podsetili da projekat nije završen do kraja, a on je tada obećao da će potpisati odobrenje za nastavak radova, što je i učinio. Ja bih se zahvalio i aktuelnom predsedniku opštine Sjenica, Nusretu Nuhoviću, i naročito sadašnjem predsedniku Skupštine Esadu Zorniću, koji su takoÄ‘e podržali ovaj projekat. Da nije bilo tih ljudi, možda se ovo danas ne bi ni radilo'', rekao je predsednik MZ Štavalj, Radojica Kaličanin. Podsetivši i na druge projekte koji su u fazi realizacije kao što su: škola u Stupu, vodovod u Štavlju, i na rekonstrukciju višenamenske sale u sastavu OŠ ''Branko Radičević'', Kaličanin je rekao: ''Sve projekte koje smo zamislili, mi smo i ostvarili. Naš plan je da asvaltiramo sve puteve u našoj Mesnoj zajednici, i nadam se da ćemo i u tome uspeti''.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply