sjenicki ubica D.P. Sjenica

Uhapšen ubica iz sela Vapa

Sjenica vesti
Uhapšen ubica iz sela Vapa

IZREŠETAO DVA BRATA, PA SE 10 MESECI SKRIVAO “Pao” ubica iz Sjenice, jednog ranio, drugom presudio i to sve zbog SITNOG DUGA

Sjenička policija, uz podršku Žandarmerije, uhapsila je D. P. (29) za kojim je tragala od leta prošle godine kada je, kako se sumnja, u selu Gornja Vapa ubio Asmira Metovića (28), a njegovog dve godine starije brata Almira teško ranio.

braca metovic selo vapa sjenica

Prema nezvaničnim informacijama, D.P. je uhapšen oko podneva, u kući svoje maćehe.




Uhapšeni D. P. se tereti da je 10. avgusta prošle godine, nakon kraće svađe na putu u selu Gornja Vapa, nedaleko od kuće braće Metović ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u njihovom pravcu, usmrtivši Asmira i teško ranivši Almira. Nakon toga je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je nakon ubistva blokirala sve putne pravce koji vode iz Sjenice i intenzivno tragala za njim. Stalno su vršene provere lokacija na kojima bi mogao da se krije, pa i kuće u kojoj je danas pronađen. Akcija hapšenja je uspešno realizovana i on će se uskoro naći pred nadležnim tužiocem – kaže izvor “Blica” u policiji.

Čitaj još:  U Sjenici održan iftar u organizaciji "Hasene" i "Ribat" (Video)

Razlog sukoba braće, navodno je nesporazum oko dugovanja i to, kako se nagađalo prošle godine, veoma malog iznosa novca.

– Navodno su braća Metović ostala dužna D. P. simboličnu svotu novca na ime kupljenog građevinskog materijala u njegovom stovarištu. Došlo je do nesporazuma, oni su tvrdili da su sve dugove izmirili, dok je D.P. bio ubeđen da nije tako. Kobnog dana D.P. je krenuo ka njima kako bi sve to raspravili, ali je umesto toga izbio sukob koji je okončan tragično – rekli su žitelji Gornje Vape.




Asmir je povredama podlegao na licu mesta, dok je njegov brat nakon ukazane pomoći u novopazarskoj Opštoj bolnici transportovan za Kragujevac gde se dugo vremena oporavljao.

Čitaj još:  Zmajevci osvojili Vasilin vrh na Javoru

izvor: blic

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply