Dani Sjenice - 15.05.2015. Dani sjenicke pite

Sjenica proslavila rođendan (Video)

Kultura, Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video

Kulturno-zabavnim manifestacijama opština Sjenica obeležava 762 godinu postojanja.

Dani Sjenice - 15.05.2015. Folklor

Prvog dana proslave u hotelu “Borići” tim povodom organizovana je svečana akademija na kojoj su istaknutim pojedincima i rukovodiocima pojedinih javnih preduzeća dodeljene zahvalnice za doprinos razvoju ove opštine.

Skupu se obratio predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović istakavši da rukovodstvo ove opštine neprestano nastoji da poboljša uslove za život, rad i prosperitet Sjenice.

“O našoj želji da Sjenicu učinimo što boljim mestom govore svakodnevne slike koje možete videti u gradu, kilometri ulica asfaltiraju se, izgrađuje se peštačka zona, rekonstruišu ulice”, rekao je Mujović.

Dani Sjenice - 15.05.2015. Dani sjenicke pite

U Omladinskom parku, povodom obeležavanja Dana grada, nastupila je grupa Hari Mata Hari koja je blizu 2 sata zabavljala mnogobrojne Sjeničane okupljene u omladinskom parku, a na kraju koncerta priređen je vatromet koji je trajao nekoliko minuta.

Čitaj još:  Obezbeđena stambena rešenja za interno raselјene porodice

Pevač popularne grupe poručio je da je sjenička publika bila divna, a da će se sličan koncert u ovom gradu ponoviti.




“Predgrupa” koncerta su bile bebe ne starije od godinu dana, koje su ispred bine održali trke u muškoj i ženskoj konkurenciji, puzeći naravno.

Drugog dana proslave u Sjenici se organizuje gastronomska manifestacija “Dani sjeničke pite”. Ovo je tradicionalna manifestacija koja se organizuje šeti put, a posebna je prilika da domaćice iz ovog grada pokažu veštine u spremanju različitih vrsta pita.

Uz folklor iz našeg grada i gostiju koji su bili pozvani priveden je drugi dan sjeničkog rođendana kraju. Začinili su sve tamburaši, koji su zatvorili ovu manifestaciju.

Čitaj još:  Muhabet sa Ramom (epizoda 9)

Ko je pobedio, kako je sve to izgledalo mi smo vam pripremili u dva video snimka.

Svečana akademija, dani sjeničke pite, stazom kulturne baštine:

Trke beba:

 


Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Sjenica proslavila rođendan (Video)

Leave a Reply