emir hrkalovic

Diskriminacija Emira Hrkalovića?

Sjenica vesti, Sport

Reprezentativac Srbije u biatlonu Emir Hrkalović izjavio je danas da mu je nastup na Svetskom prvenstvu u Kontiolahtiju onemogućio selektor Murat Hodžić, koji tvrdi da je odluka da ovaj 23-godišnji takmičar ne putuje u Finsku u interesu državnog tima.

emir hrkalovic

“Ostvario sam sve potrebne norme, celog leta sam se spremao, ali mi je nastup na ovom takmičenju onemogućen. Bio sam drugi takmičar koji je trebao da krene u Finsku, a selektor Murat Hodzić mi je rekao da neću putovati. Obrazložio je da odluka nije u njegovoj, već u nadležnosti Stručnog saveta Biatlon saveza Srbije”, rekao je Hrkalović.

Ovaj 23-godišnji biatlonac iz Sjenice je naglasio da Stručni savet nije određivao reprezentativce koji će putovati na Svetsko prvenstvo, već je takvu odluku doneo selektor Hodžić.

“Odluka je nepravedna i diskriminišuća. Hodžić mi je u jednom trenutku saopštio da sam drugi takmičar koji treba da ide u Finsku, ali da postoje razlozi zbog kojih, ipak, neću moći da nastupim”, kazao je Hrkalović.

Čitaj još:  Edin Džeko obišao fudbalski kamp u Sjenici (Video)

Hrkalović je dodao i da je najuspešniji srpski biatlonac biatlonac Milanko iz sličnih razloga odustao od profesionalnog bavljenja sportom.

“Plašim se da ne doživim istu sudbinu. Motivacija mi je na najnižem nivou od momenta kad sam počeo da se bavim biatlonom”, istakao je Hrkalović.

On je prošlog vikenda na Balkan Kupu u Sjenici osvojio dve srebrne medalje u sprintu na 10 kilometara.

S druge strane, selektor Murat Hodžić, koji je trenutno u Kontiolahtiju sa ostalim članovima reprezentacije, rekao je da je Hrkalović po rezultatima zaslužio da bude na spisku putnika, ali da ga je Biatlon savez Srbije izostavio zbog interesa državnog tima.

“Stručni savet i Predsedništvo Biatlon Saveza Srbije su odlučili da Hrkalović ne putuje jer ne komunicira sa ostalim članovima reprezentacije. Želeli smo da izbegnemo moguće nemile scene, pa smo doneli odluku u interesu celog tima, a ne pojedinca”, pojasnio je Hodžić.

Čitaj još:  Stanje sve gore u Sjenici i na Pešteru (Vanredno stanje)

Svetsko prvenstvo održava se od 3. do 15. marta, a reprezentaciju Srbije predstavljaće Damir Rastić, Edin Hodžić, Dejan Krsmanović i Ajlan Rastić.

Oni će na tom takmičenju startovati 7. marta, kada je na programu sprint na 10 kilometara.

 

M. Minić

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Povezane teme

One thought on “Diskriminacija Emira Hrkalovića?

Leave a Reply