Poseta direktorke USAID-a Sjenici

Vijesti 2013

Direktorka misije USAID u Srbiji, Suzan Fric, posjetila je Sjenicu i u razgovoru sa rukovodstvom lokalne samouprave saznala je kakav je uticaj pomoći američke Vlade kroz programe pomoći USAID.
Predsjednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović je istakao da je značaj projekata realizovanih kroz USAID ogroman, jer je 2003. godine zahvaljujući izgradnji dijela vodovoda upravo sredstvima USAID-a danas omogućena rekonstrukcija glavnog vodovoda bez prekida vodosnabdevanja vodom. Predsjednik je upoznao gospođu Fric i sa efektima ostalih projekata koji su realizovani i koji se upravo realizuju.
Najviše zamerki prema programu pomoći USAID je navedeno manje prisustvo u odnosu na prethodni period, kao i gašenje kancelarije u Novom Pazaru.
Direktorka Fric je istakla probleme u kojima se nalaze usled smanjenja budžeta tako da su prinuđeni da povuku nepopularne mere otpuštanja i gašenja pojedinih kancelarija. Ovom prilikom je dala obećanje i da se usled smanjenja budžeta najveća pažnja mora davati upravo regionu Sandžaka i južne Srbije.
Nakon što je USAID projekat jačanja ekonomske sigurnosti završen, rešili smo da se novac direktno prebacuje zvaničnim organima Republike Srbije, koji će ta sredstva implementirati, izjavila je Suzan Fric u svom govoru.
U daljem razgovoru, najviše su je interesovale informacije o laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mlijeka i mlječnih proizvoda, ali i oko ski-centra Žari kao projektima Opštine koji će imati značajan uticaj na ekonomiju ovog kraja.
Na kraju svoje posjete, g-đa Fric je obećala da će se pomoć opštini Sjenica i uspešna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Facebook komentari
Čitaj još:  Sjenički opštinar "vratio" ocu gradjevinsko zemljište

Leave a Reply