Među azilantima u Sjenici najviše Sirijaca i Avganistanaca

Vijesti 2013

Sjenica, Tutin – U sjeničkom hotelu „Berlin“ od nedelje nalazi se više od 100 azilanata, koji su bili smešteni u kućama u okolini Bogovađe. Među njima najviše ima izbeglica iz Sirije i Avganistana.

– Za svakog od njih obezbeđen je krevet sa posteljinom, a stigle su nam i prve količine humanitarne pomoći koju su prikupili građani. Ovaj hotel će sigurno pružiti pristojne uslove za život – kaže Hazir Dacić, komesar za izbeglice u opštini Sjenica.

U Bogovađi je ostalo neraspoređeno još 80 azilanata i oni će najverovatnije biti smešteni u tutinskoj opštini. Tutinska lokalna samouprava je pripremila objekat od 300 kvadratnih metara za privremeni smeštaj tih ljudi, čiji se dolazak očekuje u toku ove sedmice.

– Radovi na kompletnom adaptiranju ovog objekta neplanirano su produženi za neki dan, jer smo imali nepredviđenih radova na instalacijama i još nekim popravkama. Sasvim je sigurno da ćemo grupu koja bude upućena kod nas spremno dočekati – naglašava Salih Hot, zamenik predsednika opštine Tutin.

Krevete za opremanje ovog objekta obezbedila je Vojska Srbije i juče je iz kasarne u Novom Pazaru preuzeto 80 kreveta. Za ostalo opremanje prostora računa se na pomoć Komesarijata za izbeglice i migracije i privrednika iz ovog kraja.

Uporedo sa priprema za doček i smeštaj izbeglica, u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu u toku su humanitarne akcije prikupljanja zimske odeće i obuće i ćebadi.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE
izvor:danas

Facebook komentari
Čitaj još:  U akciji "Grom" uhapšen Sjeničanin

Leave a Reply