Kulturni susreti Ivanjice i Sjenice

Kulturni susreti Ivanjice i Sjenice

Sport, Video, Vijesti 2013

Kancelarija za mlade Sjenica u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Ivanjica, realizovala je projekat “Kulturni susreti Ivanjice i Sjenice”, koji je finansirala Britanska ambasada preko Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Kulturni susreti Ivanjice i Sjenice

Prvi deo projekta bile su škole fotografije koje su kancelarije realizovale svaka u svojoj opštini.
Nakon toga, u Ivanjici je odrzan Sajam hrane, običaja i tradicije, gde su prisustvovali i oko 20 mladih iz Sjenice, prezentujući svoju hranu, narodnu nošnju, muziku, umetnost,…

U subotu, 23. februara održan je Sportski dan Ivanjice i Sjenice, kao treći deo projekta. Ekipe iz Ivanjice i Sjenice, takmičili su se u malom fudbalu, odbojci i stonom tenisu.
Dogadjaju su prisustvovali Predsednik Op[tine Sjenica Hazbo Mujović, zamenik predsednika Opstine Sjenica Muriz Turković, Predsednik Opstine Ivanjica Milomir Zorić i predstavnik IOM-a Marko Perović, koji su na kraju uručili pehare pobedničkim ekipama.
Nakon takmičarskog dela, gosti su zajedno sa domaćinima iz Kancelarije za mlade, nastavili druženje u Hotelu “Borovi” gde su uz opuštenu atmosferu smišljali planove za dalju saradnju.

Čitaj još:  Osmomartovska Čajanka

Facebook komentari

Leave a Reply