Sneg zatvorio i školu u Sjenici

Sjenica vesti, Vijesti 2012

Više lokalnih puteva do sela na području sjeničke opštine danas je neprohodno, a u jednoj osnovnoj školi je i nastava obustavljena zbog snega, javio je danas novopazarski Sto plus radio.

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je za taj radio da je zbog visokih snežnih nanosa odsečeno oko 2.000 žitelja na tom području.

„Najteža situacija je u mesnoj zajednici Bare, gde je i nastava prekinuta. U selima mesnih zajednica Bare, Karajukića Bunari i Duga Poljana meštani su bez struje zbog velikih količina vlažnog snega“, rekao je Mujović.

Predsednik opštine je dodao da je na raščišcvanju snega angažovano 13 mašina.

„Nadamo se da ćemo sutra te puteve raščistiti i otkloniti kvarove, kako bi meštani dobili struju“, kazao je Mujović.

Čitaj još:  U Sjenici uspešno realizovan RTS kros (Video)

Proteklih dana je bilo problema na putu – Sjenica, kao i Sjenica – Nova Varoš – Ivanjica, ali su od juče svi magistralni putevi koji vode do Sjenice prohodni i rašćišćeni.

Prema rečima meteorologa iz Meteorološke stanice u Esada Mujagića, u toj opštini jutros je izmereno dva stepena ispod nule, a trenutna visina snežnog pokrivača je 13 centimetara.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .