Maturski ples 2011 Sjenica

Maturska svečanost sjeničkih gimnazijalaca

Vijesti 2011

Oni su generacija koja je prva stigla do polufinala u kvizu znanja ”Zdravo Evropo”. Oni su prvi odplesali maturski ples za Evropu na Gradskom trgu u Sjenici, i izborili se da, nakon četvorogodišnjeg gimnazijskog obrazovanja, imaju ekskurziju, i po povratku, matursku svečanost u svom gradu.

Maturski ples 2011 Sjenica

Generacija sjeničkih gimnazijalaca, 92-go godište, prva je, u svečanim toaletama pre maturske zabave, prošetala centrom grada, privlačeći pažnju i divljenje posmatrača, svojih roditelja, rođaka i sugrađana. Nakon šetnje, u koloni automobila odvezli su se do restorana hotela Borići, gde su sa svojim profesorima, direktorom škole i predsednikom opštine, proslavili uspešan završetak četvorogodišnjeg gimnazijskog obrazovanja. Pred njima su najvažnije životne odluke, ali oni su već pokazali da umeju da se izbore za svoje ciljeve. Svoju školu, profesore i drugare, zauvek će pamtiti.

”Ja mislim da je ovo najlepši osećaj mogući, i da je ovo najlepši trenutak u našem životu”, kaže Jelena Vranić, koja je prošle godine činila deo tročlane ekipe koja je učestvovala i došla do polufinala u kvizu znanja ”Zdravo Evropo”. ”Dok smo se vozili kolima do hotela, mislim da ništa lepše nije postojalo od tog trenutka. Zaista sam presrećna što je naša generacija prva uspela da imamo i ekskurziju i matursko u svom gradu, i da imamo i maturski ples. Mislim da je ovo najbolja generacija do sada”, maturantski euforično izjavljuje Jelena Vranić, koja će, kako kaže, upisati Prirodno matematički fakultet u Beogradu.

Čitaj još:  Reklamni pano Sjeničkog jezara

Maturu je proslavila i najmlađa pesnikinja Sjenice, Irma Zimonjić, koja je svoju prvu zbirku pesama izdala još kao učenica osmog razreda. Ona će, kaže, upisati srpski jezik i književnost na Univerzitetu u Novom Pazaru. ”Naša generacija je imala toliko mogućnosti, kao ni jedna do sada”, kaže ona. ”A ovo matursko veče je prilika da se okupimo poslednji put, da se pozdravimo sa drugarima, profesorima; da sakupimo uspomene, lepa sećanja, a Boga mi i ona tužna, jer, ipak je kraj”.

Čitaj još:  Peti memorijalni kup u skijaškom trčanju "Amar Garibović" 10.01.2015. / Sjenica (Video)

Da je u pitanju jedna od najuspešnijih generacija sjeničkih gimnazijalaca, potvrdio je i direktor gimnazije ”Jezdimir Lović”, Murat Baždarević. On je izrazio nadu da će se svim učenicima ove generacije stvoriti mogućnost da upišu željene fakultete i uspeju u životu. Lepe želje i čestitke maturantima je uputio i predsednik opštine Sjenica, Muriz Turković.

Facebook komentari

Leave a Reply