centar za azilante u Sjenici / Berlin

Kod nas nijednog azilanta trenutno nema!

Sjenica vesti, Vijesti 2015

U Centru za smeštaj azilanata u Sjenici trenutno nema izbeglica, dok u Tutinu boravi samo jedna žena iz Južnoafričke Republike.

centar za azilante u Sjenici / Berlin

Koordinator Centra za smeštaj azilanata u Tutinu Sead Reč ističe da je u poslednje vreme značajno opao broj osoba koji borave u ovoj opštini.

“Taj broj ne prelazi deset, a i oni koji dođu obično odmah sutradan napuste Tutin i nastave put ka severu. Među njima vlada strah da će Mađarska i druge zemlje Evropske unije uskoro zatvoriti granice i zato žele što pre da se domognu svoje krajnje destinacije – Zapadne Evrope”, kazao je Reč.

Preuređena upravna zgrada fabrike “Jelak” u Tutinu može da primi 200 azilanata, a tokom proleća prošle godine smešteno ih je bilo i znatno više.




Poslednji azilant, Avganistanac, napustio je Sjenicu prošlog petka.

Čitaj još:  Meštani Crvskog sto dana bez vode

Koordinator Centra u ovoj opštini Dino Hamidović kaže da su smeštajni kapaciteti u hotelu “Berlin” prošireni na 200 mesta i da osoblje spremno očekuje nove azilante tokom zime.

“Očekujemo nove azilante kada nastupi hladnije vreme, a od kada postoji Centar u Sjenici u njemu je boravilo preko 4.500 ljudi. Trenutno radimo na finalizaciji priprema kako bismo bili u potpunosti spremni da primimo nove izbeglice”, izjavio je Hamidović.

Najveći broj izbeglica smeštenih u Sjenici bio je prošle godine u oktobru, kada je privremeni smeštaj u ovom gradu pronašlo 205 osoba.

Čitaj još:  Štrajk zaposlenih u opštini Sjenica (VIDEO)

 

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Kod nas nijednog azilanta trenutno nema!

Leave a Reply