centar za azilante u Sjenici / Berlin

Kod nas nijednog azilanta trenutno nema!

Sjenica vesti, Vijesti 2015

U Centru za smeštaj azilanata u trenutno nema izbeglica, dok u Tutinu boravi samo jedna žena iz Južnoafričke Republike.

centar za azilante u Sjenici / Berlin

Koordinator Centra za smeštaj azilanata u Tutinu Sead Reč ističe da je u poslednje vreme značajno opao broj koji borave u ovoj opštini.

“Taj broj ne prelazi deset, a i oni koji dođu obično odmah sutradan napuste Tutin i nastave put ka severu. Među njima vlada strah da će Mađarska i druge zemlje Evropske unije uskoro zatvoriti granice i zato žele što pre da se domognu svoje krajnje destinacije – Zapadne Evrope”, kazao je Reč.

Preuređena upravna zgrada fabrike “Jelak” u Tutinu može da primi 200 azilanata, a tokom proleća prošle godine smešteno ih je bilo i znatno više.
Poslednji azilant, Avganistanac, napustio je Sjenicu prošlog petka.

Čitaj još:  Smenjeni a planirali smenu!

Koordinator Centra u ovoj opštini Dino Hamidović kaže da su smeštajni kapaciteti u hotelu “Berlin” prošireni na 200 mesta i da osoblje spremno očekuje nove azilante tokom zime.

“Očekujemo nove azilante kada nastupi hladnije vreme, a od kada postoji Centar u Sjenici u njemu je boravilo preko 4.500 ljudi. Trenutno radimo na finalizaciji priprema kako bismo bili u potpunosti spremni da primimo nove izbeglice”, izjavio je Hamidović.

Najveći broj izbeglica smeštenih u Sjenici bio je prošle godine u oktobru, kada je privremeni smeštaj u ovom gradu pronašlo 205 osoba.

 

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Kod nas nijednog azilanta trenutno nema!

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .