Selo Rasno kod Sjenice - Dzamija u Rasnu

Svi detalji surovog ubistva i samoubistva iz Rasna

Hronika, Pešter, Sjenica

Svi detalji surovog ubistva i samoubistva iz Rasna

Zločin kakav se ne pamti u ovom kraju dogodio se u subotu pre podne u selu Rasno na Pešteru, opština Sjenica, gde je Enedin Turković (44) iz Dolića, koji je živeo i radio u Berlinu, najpre, hicima iz pištolja, ubio svoju bivšu suprugu Biseru Šemsović (30), a potom i njenog oca Fehima (64) i majku Šefku (60).

Zapratite nas na viberu: http://bit.ly/348Z9SL

Ubica je pucao i u šuraka Bekima Šemsovića (35) koga je teško ranio i kome se, nakon što je operisan, lekari u Novom Pazaru još bore za život. U pucnjavi su lakše ranjeni Zineta A. i njen sin Nevzet A, komšije koje su se slučajno zatekle u domu Šemsovića.

Ljubomora kao motiv
Posle zločina Enedin Turković je motornim sankama, kojima je i došao u Rasno, pobegao u selo Doliće gde ga je policija, koja ga je između ostalog tražila i pratila i sa dva helikoptera, locirala u jednom šumarku blizu porodične kuće. Kada su mu se policajci i žandarmi približili i kada je shvatio da će biti uhapšen, Enedin je sebi pucao u glavu i izvršio samoubistvo. Sumnjalo se da će preko obližnje granice pokušati da pobegne u Crnu Goru.

Ubica Enedin Turković i njegova supruga Bisera imaju dvoje maloletne dece, šestogodišnju ćerku i osmogodišnjeg sina, koja su u trenutku zločina bila u drugoj sobi. Oni su živeli u Nemačkoj, a razveli su se pre godinu dana i u Berlinu živeli odvojeno. Pred novogodišnje praznike Bisera je sa decom došla kod svojih u Rasno, a odmah potom došao je i Enedin. Komšije kažu da je nekoliko puta iz Dolića dolazio u Rasno da obiđe decu, da je sasvim mirno i normalno razgovarao sa bivšom suprugom i njenim roditeljima i da ništa nije nagoveštavalo tragediju. Prema nezvaničnim informacijama, Bisera je u subotu trebalo da se sa decom vrati u Nemačku, što se Enedinu nije svidelo i što je bio povod za svađu, po nekim drugim verzijama Enedin je, iako razveden, bio veoma ljubomoran i i to je bio povod za potezanje oružja i nezapamćen zločin.

enedin turkovic ubica

Psovke i pretnje
Neki od komšija sumnjaju da je možda “skrenuo” i da je, iako se to nije moglo primetiti, stravično ubistvo počinio u nervnom rastrojstvu.

– Neko je zakucao na vrata, otvorila sam i videla Enedina sa pištoljem u ruci, bio je uznemiren, psovao je i pretio. Vrisnula sam i utrčala u sobu gde su bila njegova deca i moja tek rođena beba, a onda su se čuli pucnji, izrešetao je suprugu, tasta i taštu, a potom i mog supruga Bekima, srećom u našu sobu nije ulazio – priča supruga teško ranjenog Bekima Šemsovića, brata ubijene Bisere.

Čitaj još:  Put ka Sreći: Bajram Crnovršanin Daruje Zemljište za Bolju Infrastrukturu (Video)

Svi detalji surovog ubistva i samoubistva iz Rasna

– Zločin je prvi primetio rođak E. S. koji je, nakon što je došao u posetu da Bekimu čestita rođenje deteta, u kući Šemsovića zatekao stravičan prizor.

Izrešetao ih je krvnički, tela su padala kao snoplje, jedno na drugo, ležali su u lokvi krvi, Bekim je još davao znake života, izneo sam ga do kola i povezao u sjeničku bolnicu, u međuvremenu sam pozvao hitnu pomoć i policiju, brzo su stigli, ali Biseri, Fehimu i Šefki nije bilo spasa – priča E. S. i naglašava da su deca preplašena i zagrljena stajala u drugoj sobi i da su najverovatnije pretrpela tešku traumu.

Svi u šoku
Rođaci i prijatelji obe porodice kažu da su Enedin i Bisera iz dobrih kuća, da su živeli lepo i da ne znaju zbog čega su se razveli i da li je u Nemačkoj među njima bilo nesuglasica i ozbiljnijih sukoba. Sve najbolje govore i o ubijenim Biserinim roditeljima Fehimu i Šefki koji su u Rasnu važili za vrlo tihe i poštene ljude koji ni sa kim nisu bili u svađi i svakome su pomagali koliko su mogli.




– Za sve nas ovo su neviđeni šok i teška tragedija, dve porodice zavijene su u crno, cela Pešter tuguje za njima – kaže jedan od žitelja Rasna.

“Skroman, tih i povučen”
U selu Dolići o Enedinu Turkoviću svi govore sve najbolje i ističu da je bio skroman, tih i povučen, da nije voleo svađe i da je sa svima u selu bio u dobrim odnosima, sve ih je zaprepastila vest da je počinilac strašnog zločina i da je i sam sebi presudio.

Svi detalji surovog ubistva i samoubistva iz Rasna

Na mestu gde se Enedin ubio, policija je pronašla još jedan šaržer pun metaka što govori da je on u Rasno krenuo sa dva puna šaržera i namerom da poubija svu tazbinu. Više detalja o ubistvima i samoubistvu znaće se nakon obdukcije koju treba da obave nadležni u Novom Pazaru.

Čitaj još:  Hazbo Mujović: "Politička zloupotreba" Nacionalne službe zapošljavanja

Mališani se tresli od straha
Ranjeni Bekim Šemsović je, kako piše beogradska štampa, pozvao brata od midža da ga vozi u bolnicu. On je obavestio svog oca Razima, Fehimovog brata i Bekimovog i Biserinog strica, koji je odmah stigao na mesto zločina.

– Iako ništa nisam čuo, nikakvu pucnjavu, posle te vesti ušao sam kod brata i ugledao dečaka i devojčicu koji jecaju i tresu se od straha. Bilo je mrtvih, a ranjene komšije su mi jedva rekle šta se dogodilo. Tad je stigla policija i započeli su potragu za njim. Nisam znao da on i Bisera imaju probleme ni zašto su se razišli. Čuo sam da joj je sad pretio i kumio da se vrati, a pošto nije htela, evo šta je uradio – ispričao je Ramiz Šemsović.

Opsada trajala pet sati
Enedin Turković se, kako su objavili mediji, skoro pet sati skrivao u šumi u blizini svoje kuće, na oko 25 kilometara od mesta zločina. Opkolili su ga policajci, ali i pripadnici odreda Žandarmije iz Kraljeva, koji su brzo stigli na lice mesta. Kada je shvatio da ne može da pobegne, pucao je sebi u glavu.

Od slavlja do tragedije
Bekim Šemsović je proslavljao rođenje deteta. I on je, kako je navedeno, radio izvesno vreme u Nemačkoj, nakon čega je izgradio kuću. Proslava zbog prinove se, nažalost, pretvorila u tešku tragediju.

izvor: Vesti online

Pročitajte i ostale vijesti sa Sjenica.com

Facebook komentari

Leave a Reply