Voda ušla u preko 100 kuća - poplave u Sjenici - Sjenica Februar 2018

Voda ušla u preko 100 kuća

Sjenica vesti

Voda ušla u preko 100 kuća

Sjenica: Poplavljeno oko 100 domaćinstava

Obilna kiša i naglo topljenje snega podigli su nivo reke Grabovice u Sjenici, a podzemne vode su prodrle u nekoliko podruma u centru grada, dok je oko 100 domaćinstava u okolini nekadašnje fabrike „“ i naselju poplavljeno, rekao je danas zamenik predsednika opštine Mihailo Kaličanin.

Prema njegovim rečima, opštinske službe i Gorska služba spasavanja ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i dvorišta, kao i iz kotlarnice Osnovne škole „12. decembar“.

Kaličanin je istakao da će opštinska komisija izaći na teren i popisati nastalu štetu, ali da lokalna samouprava nema sredstava da istu nadoknadi.
– Budžet naše opštine je veoma oskudan, ovo nije prvi da nam se desi neka elementarna nepogoda. Mi smo imali ovih problema i prošle i pretprošle godine, letos problem sa sušom, zna se kakve su ovde zime, na žalost pomoći od države nije bilo – navodi Kaličanin za GZS.

Čitaj još:  Sjenička čaršija vikendom; Napredak radova (Video)

On je istakao da se zbog opasnosti od ponovnog izlivanja na kritičnim tačkama prati vodostaj reke Grabovice, a sve ustave su podignute.


 

izvor: tanjug/pink

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.