Ovce kod aerodroma Dubinje Sjenica

Svežite se polećemo… sa Dubinja ?!?!?!

Sjenica vesti, Vijesti 2015

Sve češći zahtevi privrednika iz Raške oblasti vladi Srbije. Lakše i brže bi se otpremala zdrava hrana u svet

Mada pozdravljaju skoro aktiviranje (u civilne svrhe) vojnog aerodroma Lađevci kod Kraljeva, koji će znatno olakšati i skratiti putovanje i trasport robe i žiteljima Raške oblasti – Sandžaka, čelnici opština i privrednici u ovom delu Srbije traže od Ministarstva saobraćaja i Vlade Srbije da se pronađu mogućnosti za popravku i aktiviranje zapuštenog (bombardovanog) aerodroma Dubinje kod Sjenice.

Ovce kod aerodroma Dubinje Sjenica

Poslanik Sandžačke demokratske partije (SDP) u Skupštini Srbije Bačevac smatra da bi aktiviranje Dubinja imalo ogroman značaj za ceo region, jer bi zdrava hrana sa Peštera, gde je putna struktura još vrlo loša, a ni železnice, avio-transportom iz Sjenice brzo i lako stizala do zainteresovanih kupaca na turskom, arapskom i evropskom tržištu. Za dolazak i ulaganja u stočarsku proizvodnju na Pešteru zainteresovani su italijanski „Kremonini“ i nekoliko kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a za otkup svežeg ovčijeg mleka italijanska kompanija „Toskana formađi“.

Čitaj još:  Osnovna škola "12. decembar" dobija nove prozore

– Nama je plasman najveći problem, a loši putevi i udaljenost su „kočnica“ stranim ulagačima da dođu i da zajednički iskoristimo prirodne potencijale koje imamo, izgradnja auto-puta preko Peštera i eventualno aktiviranje aerodroma Dubinje preporodili bi ceo kraj – smatra Fehim Kurtović, predsednik Udruženja farmera na Gornjem Pešteru.

Bivši predsednik opštine Sjenica Esad Zornić nameravao je da oformi konzorcijum više opština i velikih firmi iz ovog kraja koji bi od vojske kupio, pa popravio i aktivirao aerodrom Dubinje. Bilo je i zainteresovanih, ali je ekonomska kriza zaustavila ovaj projekat.

KASETNE BOMBE
Pista aerodroma Dubinje nije mnogo oštećena, ali je problem što još nisu očišćene kasetne i druge bombe bačena tokom NATO-bombardovanja. U toku je čišćenje jednog dela aerodromskog kompleksa.

Čitaj još:  Organizovan je i Bajramski ručak za azilante u Sjenici (Video)

M. NIĆIFOROVIĆ

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Svežite se polećemo… sa Dubinja ?!?!?!

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .