Gorska sluzba na Pesteri 2015

Gorska služba spašava bolesne iz zavejanih sela

Pešter, Sjenica vesti

Stanje u zavejanim selima na Pešterskoj visoravni i danas je veoma teško, sneg i dalje pada, putevi koji su juče očišćeni preko noći su ponovo zavejani, a pojedine mesne zajednice ostale su i bez struje.

Gorska sluzba na Pesteri 2015

Pomoćnik predsednika Opštine Sjenica izjavio je da su zbog jakog vetra koji stvara ogromne nanose zaustavili sve mašine i da intervenišu samo u hitnim slučajevima.

“Mehanizacija čisti samo gradske ulice, jer je besmisleno čistiti seoske puteve kada deset minuta posle prolaska mašine vetar ponovo nanese sneg. Preko noći smo dva puta intervenisali motornim sankama, jednom smo vodili ekipu lekara da pruži pomoć bolesnoj starici, dok smo iz jednog zavejanog sela izvukli starca koji je doživeo moždani udar i koji je prebačen u užičku bolnicu”, rekao je Kaličanin.

On dodaje i da je situacija u mesnim zajednicama Bare i Trijebinje dodatno otežana jer je došlo do prekida u napajanju strujom.

Čitaj još:  Zaplenjene cigarete na Dubinju!

“Ekipe elektromontera su rano jutros otišle motornim sankama da otkriju gde je došlo do havarije, no pitanje je koliko je ozbiljan kvar, da li je došlo do rušenja dalekovoda i koliko će brzo moći da otklone probleme”, istakao je Kaličanin.

U lokalnoj samoupravi bili su nezadovoljni izostankom pomoći države, ali se nakon jučerašnjeg obećanja predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučića nadaju da će ona uskoro stići.

“Razgovarali smo sa načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predragom Marićem, obavestili smo ga o stanju na terenu i rekli da smo već potrošili sva sredstva namenjena za zimsko održavanje puteva, ali i budžetsku rezervu. Obećao je pomoć i očekujemo da ona ubrzo stigne”, naglašava Kaličanin.

Putni pravac Raždaginje – Buđevo – Tutin i dalje je blokiran, dok su magistralni putevi ka Novom Pazaru i Novoj Varoši prohodni, dok je ka mesnoj zajednici Bare osposobljena jedna kolovozna traka.

Čitaj još:  Udruženje 'Connect' i aplikacija namenjena žrtvama nasilja (VIDEO)

N. Kočović

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Gorska služba spašava bolesne iz zavejanih sela

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .