Biatlonkup Balkan Kup Sjenica 2015

Balkan kup obeležili Sjeničani

Sjenica vesti, Sport

Damir Rastic najbolji na Balkan kupu u biatlonu

pobedio je u obe trke sprinta na 10 kilometara na Balkan kupu u biatlonu u Sjenici, a trener reprezentacije Srbije Almir Džeković rekao je da je to dvodnevno takmičenje održano u teškim uslovima.

„Sneg se topio usled visokih temperatura, pa je bilo neophodno veštačko osnežavanje staze. Nismo imali očekivani broj takmičara, ali su se, ipak, pojavili biatlonci iz Makedonije i Bosne i Hercegovine“, rekao je Džeković.

Na sjeničkom ski centru Žari, Emir Hrkalović je u pojedinačkoj konkurenciji došao do dva druga mesta, dok je Edin Hodžić dva puta bio treći.
„Nastupili su takmičari iz šest klubova koji pripadaju Biatlon savezu Srbije. U ukupnom plasmanu trijumfovao je SK Pešter, drugi je bio SK , dok je treće mesto pripalo SK Sjenica“, dodao je Džeković.

Čitaj još:  Odlazak nastavnice Bose Stepanović u penziju (Video)

Reprezentaciju Srbije od 3. do 15. marta očekuje Svetsko prvenstvo u finskom Kontiolahtiju, gde će, osim Damira Rastića i Edina Hodžića, nastupiti Dejan Krsmanović i Ajlan Rastić.

Oni će na tom takmičenju startovati 7. marta, kada je na programu sprint na 10 kilometara.

 

Sjenica.com / M. Minić

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .