Traktor Sjenica veje snijeg / Februar 2015.

Počeli su putevi po Pešteri da se čiste (Video)

Pešter, Sjenica vesti, Vijesti 2015

Raščišćavanje snega na zavejanim pešterskim putevima počelo je jutros, izjavio je koordinator Službe za vanredne situacije Sjenice Mića Kaličanin.

Traktor Sjenica veje snijeg / Februar 2015.

On je rekao da je na teren izašao kompletan mašinski park-ukupno 21 vozilo.

“Trenutno je nagore stanje u Dugoj Poljani. Tamo deca iz okolnih sela teško dolaze do škole, dok je u Karajukića Bunarima sa nastave izostala polovina učenika. Na Barama u školu danas nije stiglo 15 učenika, u Štavlju sedam, dok sve ostale škole na seoskom području rade normalno” , dodao je Kaličanin.

On je rekao da čišćenje tokom noći zbog jakog vetra sneg nije čišćen, ali da je bilo desetak probijajanja ekipa do zavejanih sela gde je bila potrebna pomoć bolesnim osobama.

Kaličanin je izrazio očekivanje da će svi putevi na tom području biti očišćeni u roku od dva dana, ukoliko se ne pogoršaju vremenske prilike i ne dođe do većih snežnih padavina.

Čitaj još:  Dan škole OŠ "12. decembar" / Priredba (Video)

Jak vetar tokom noći je dodatno pogoršao situaciju na već neprohodnim lokalnim putevima na području Sjenice, izjavio je jutros predsednik te opštine Hazbo Mujović.

Štab za vanredne situacije Sjenice juče je proglasio vanrednu situaciju na području opštine.

“Vetar i dalje stvara visoke snežne nanose, zbog čega ni tokom noći nismo mogli da radimo na probijanju puteva. Trenutno je takva situacija da ne vidim način kako ćemo se izboriti sa nastalom situacijom”, rekao je Mujović.

Prema njegovim rečima, jedina dobra stvar je to što nema nema problema u snabdevanju strujom zavejanih sela.

Čitaj još:  Muameru Hukiću (Marko Huk) bokseru prete smrću

Svi putevi koji vode ka sjeničkim selima potpuno zavejani, dok su delimično prohodni samo tranzitni putevi iz pravca Novog Pazara i dalje prema Novoj Varoši i Ivanjici.


D.Selmanović

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply