Sjenica / Snijeg / Mart 2015

Snega opet ima, i sve je još pod kontrolom (Video)

Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Putevi u sjeničkim selima su prohodni i za sada nema problema u saobraćaju, rekao je koordinator Službe za čišćenje snega Mikailo Kaličanin.

Sjenica / Snijeg / Mart 2015

i dalje pada, tako da ga ima na putevima, ali nema zavejanih . Ekipe nisu na terenu, jer čekamo da padavine stanu kako bismo nastavili sa redovnim održavanjem putnih pravaca”, rekao je Kaličanin.

On je objasnio da se u ovakvim situacijama, kada pada sneg jačeg inteziteta, ne mogu dati dugoročnije prognoze o prohodnosti puteva na teritoriji ove opštine, jer se stanje na terenu menja iz časa u čas.
Prema podacima Meteorolosske stanice u Sjenici u 13 sati visina snega bila je 20 centimetara, a padavine nisu praćene olujnim vetrovima tako da nisu formirani snežni nanosi.

Čitaj još:  Optužnica protiv prvog čoveka Sjenice, Hazba Mujovića

“Nešto visočiji snežni pokrivač formiran je u Pešterskim selima, pre svega u Karajukića bunarima i Barama, ali ta visina u ovom trenutku nigde ne prelazi 25 centimetara”, rekao je našem radiju meteorolog Fadil Mahmutović.

Podsećamo da je u Sjenici u februaru 15 dana trajala vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina.

Snimak Altan Hamidović

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .