sjenica carsija

Naši putevi još uvijek prohodni

Sjenica vesti, Vijesti 2014

koji je u toku poslednja 24 sata padao u Sjenici formirao je snežni pokrivač debeo 18 centimetara, dok se na pojedinim mestima zbog jakog vetra formiraju manji snežni nanosti, rečeno je radiju Sto plus u Meteorološkoj stanici Sjenice.

sjenica carsija

Meteorolog Fadil Mahmutović kaže da je trenutna temperatura u ovoj opštini minus devet stepen, ali da subjektivni osećaj stvara utisak da je hladnije, jer vetar duva brzinom do 12 metara u sekundi (43 kilometra na sat).

Direktor Direkcije za projektovanje i izgradnju Elvis Bihorac kaže da su svi puni pravci u ovoj pešterskoj opštini prohodni.

On je rekao da je uklanjanje snega sa gradskih počelo tokom noći, kao i da imaju dovoljne količine rizle i soli i dva kamiona čistača kojim će održavati oko 300 kilometara puta.

Čitaj još:  Završena druga faza obuke biatlonaca

“Prvu intervenciju imali smo sinoć kada smo očistili od Štavlja do Vrsenice, da bi autobus rudnika koji je bio zavejan mogao da preveze rudare. Direkcija je spremna za zimsku sezonu i redovno održavanje puteva, a nadamo se povoljnim vremenskim uslovima u narednom peridu”, rekao je Bihorac našem radiju.

On je dodao da će ovo preduzeće kao i ranijih godina održavati i seoske nekategorisane puteve, a da će u te svrhe iznajmiti dodatne mašine i tešku mehanizaciju od privatnika, ukoliko za tim bude potrebe.

 

D.Selmanović

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Naši putevi još uvijek prohodni

Kommentar verfassen