Opstina Sjenica

Smenjeni a planirali smenu!

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2014

Čelnici Sandžačke demokratske partije (SDP) u Sjenici najavili su minule sedmice da će, zajedno sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom (BDZ), već na prvoj sednici Skupštine opštine formirati novu većinu i promeniti lokalnu vlast koju u ovoj varoši na Pešteru čine Stranka demokratske akcije (SDA), SDP i Socijalistička partija Srbije.

Opstina Sjenica

Plan je bio da se – većinom od 21 odbornika, koliko su zajedno imali SDP, BDZ i GG „Samostalna SDA“ – smeni predsednik opštine, Hazbo Mujović (SDA), a da na njegovo mesto dođe neko iz nove koalicije. Međutim, na jučerašnjoj sednici dogodio se neočekivani obrt: odbornici Remzo Turković (SDP) i Rijalda Gurdaš (BDZ) otkazali su poslušnost svojim strankama i obezbedili većinu koaliciji SDA-SPS, koja je odmah uzvratila „udarac“ – izbacivanjem dosadašnjeg koalicionog partnera, SDP, iz opštinske vlasti.

Usledila je, potom, smena dosadašnjeg potpredsednika opštine, Muriza Turkovića (SDP), na čije mesto je izabrana Minela Kalender iz SDA, a zatim su iz Opštinskog veća izbačeni članovi SDP: Zlatko Jusufović, Rijalda Hodžić i Rušid Mešić. Za direktora Javno-komunalnog preduzeća izabran je Adnan Gurdaš, za čelnika Kulturnog centra Taner Turković i za prvog čoveka Turističke organizacije u Sjenici – Mihajlo Tripković. U novoj koaliciji najavljuju nastavak „čišćenja“ kadrova SDP i postavljanje svojih ljudi, kako u Opštinsko veće, tako i na direktorska mesta u javnim preduzećima.

Čitaj još:  Sulejman Ugljanin: Dođu, obećaju, ispričaju i odu, nikad ništa ne urade (Video)

Inače, iz obe koalicije – i pobedničke i poražene – juče su stizale optužbe o pritiscima i kupovini glasova…

– Nikoga nismo „kupili“, već su naše odbornike pokušavali da ucene. Remzo Turković, koji nas je podržao, nije član SDP, već LDP i sa njima je samo na izborima bio u koaliciji. Odbornica Rijalda Gurdaš, koja je do sada bila član BDZ, opet, udala se u porodicu iz koje su svi članovi SDA – istakao je juče Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica, naglašavajući kako mu je drago što u skupštinskoj većini ostaju i predstavnici Srba, socijalisti sa kojima je i do sada imao korektnu saradnju.

Čelnici SDP u Sjenici juče nisu želeli da daju izjave, a neki se ni posle sednice nisu odazivali na telefonske pozive.

Čitaj još:  Kombi za prevoz dece O.Š. “Sveti Sava” u selu Bare

UGLjANIN
Lider SDA, Sulejman Ugljanin, juče je na konferenciji za medije istakao da je „udbaška“ koalicija SDP i BDZ pokušala da obori opštinsku vlast, ali je pobedilo bošnjačko jedinstvo. Ugljanin je najavio i akcije kojima će lično rukovoditi – za smenu vlasti u Novom Pazaru i Prijepolju, izrazivši uverenje da će u ponedeljak biti formirano i Bošnjačko nacionalno veće, koje će takođe biti odraz „bošnjačkog jedinstva“.

 

M. NIĆIFOROVIĆ

Facebook komentari

One thought on “Smenjeni a planirali smenu!

Leave a Reply