Ski – staza “Žari” dobila biatlonske mete

Sport, Vijesti 2014


Na novoizgrađenom ski centru “Žari” danas je počelo postavljanje novih meta koje će prema riječima Mirsada Hodžića, direktora Ustanove za sport u Sjenici, doprinijeti kvalitetnijim treninzima i predstojećim sportskim takmičenjima na ovom terenu.

Hodžić je rekao da će se završetkom radova na montaži novih meta definisati strelište gde će moći da se održavaju prestižna takmičenja u biatlonu.

“Za predhodno takmičenje korištene su improvizovane mete, međutim, za predstojeći Balkanski kup montaža novih meta će biti završena , tako da će i takmičenje biti kvalitetnije . Radovi će biti završeni u naredna tri dana a izvođač radova je preduzeće iz Požege koje je odabrano putem predhodno raspisanog tendera”, dodao je Hodžić.

On je ovom prilikom istakao zadovoljstvo što će na Olimijskim igrama u Sočiju nastupati i dvojica Sjeničaka, Milanko Petrović i Rejhan Šmrković.

Podsjećamo da ski centar “Žari” u Sjenici u tehničkom smislu može da zadovolji sve zahtjeve evropskih tamičenja u biatlonu i skijaškom trčanju. Na ovom terenu održaće se i prvi Balkan kup u biatlonu od 14. do 18.februara ove godine.


izvor:opstinskainformativnasluzba

Facebook komentari
Čitaj još:  Nove investicije za Sjenicu

Leave a Reply