Sjenica dočekala Milanka Petrovića

Vijesti 2013

Milanko Petrovic - www.SJENICA.com

Biatlonac i nordijski skijaš Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na Zimskoj Univerzijadi u Trentinu, svečano je dočekan danas od oko 100 žitelja Sjenice.

“Hvala svima koji su me bodrili, pre svega porodici i matičnom klubu Jelenak. Neka bude tako i na Olimpijskim igrama u Sočiju. Zauzvrat, ja ću raditi ono što najbolje znam – skijaću i pucaću”, rekao je Petrović okupljenim sugrađanima.

On je najavio da će, pre Olimpijskih igara, nastupiti u biatlonu na Svetskom kupu u nemačkom gradu Oberhofu, kao i na Prvenstvu Evrope u Novem Mestu u Českoj.

Prijem za Petrovića upriličio je i predsednik sjeničke opštine Hazbo Mujović, koji je obećao da će ta opština pomagati uspešne sportiste.

“Izuzetno smo ponosni na Milanka Petrovića, koji je postigao najveći uspeh u biatlonu na području bivše SFRJ. I pored oskudnih sredstava, borićemo se za popularizaciju biatlona i pomagati uspešne sportiste”, kazao je Mujović.

Milanko Petrović je na 26. Zimskoj Univrzijadi u Trentinu bio osmi najuspešniji takmičar, a jedini je trijumfovao u dva različita sporta – biatlonu i skijaškom trčanju.

izvor:radio100plus
D. Selmanović

Facebook komentari
Čitaj još:  Dunja Ilić sama odlučila: Nisam zbog dečka prešla u islam

Leave a Reply