„Zmajevci“ na Hajli po drugi put

Vijesti 2012

16. MEMORIJALNI POHOD „SAFET MAVRIĆ – ĆAKO“ PSD „Hajla“ je organizovala pohod na Hajlu pod pokroviteljstvom opštine Rožaje i TO Rožaje. Pohod je otvorio Predsednik opštine Rožaje Nusret Kalač. Ovogodišnji memorijal okupio je oko 210 planinara iz regiona, a vrh Hajle osvoilo je njih 109. Učesnici pohoda, pored domaćina, bili su planinari iz Turske, Češke, Beograda, Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Podgorice, Sombora, Dubrovnika, Makarske, Novog Sada, Kraljeva, Kragujevca, , Nikšića, Splita, Pljevalja, Plava, Berana, Kotora, Tuzle, Novog Pazara, Prištine, Prizrena, Peći… Koji su bili smešteni u Selu Bandžov i planinarskom Domu „Grope“ za sve učesnike bila je obezbijeđena hrana i piće.

Vodiči uspona bili su članovi PSD “Hajla” : Semir Kardović ,Zulfikar Zuko Kurtagić i Anisa Demić kojima su pomagali i ostali članovi kluba, uspešnom pohodu je doprneo i planinar iz Novog Sada – Željko Dulić. Zahvaljujemo se Opštini Rožaje, ispostavi Crnogorskog MUP-a Rožaje i TO Rožaje.

Čitaj još:  Jako nevreme zahvatilo Pešter

Ekipa koja je u osvajanje vhha hajle pošla iz Sjenice je bila u sledećem sastavu: Mirsad Hodžić, Nedžad Salihagić, Ramo Tahirović, Sead Vrcić, Minjo Ćatović, Reuf Hodžić i Edis Muminović, a na vrh su se popeli Mirsad Hodžić, Sead Vrcić, Minjo Ćatović, Reuf Hodžić i Edis Muminović. Uspon od planinarskog doma Bandžov do vrha je trajao oko 7 sati, a planinare je pratilo prelepo vreme i prilika da uživaju u pogledu sa Hajle. Nakon uspešnog pohoda na Hajlu, planinari su se vratili u u subotu uveče. Inače, memorijal je održan 12. januara.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

2 comments

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .