Partizan nagradio Asmira Kolašinca

Sjenica vesti, Sport

SD PARTIZAN: Čavić, atletičari, Andrea…

Partizan proslavio 67. rođendan. za Asmira Kolašinca, Andreu Arsović, košarkašice Partizana. Specijalno priznanje za Milorada Čavića.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je večeras 67. rođendan, a svečanost je obeležena u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu, gde su proglašeni najuspešniji pojedinci i ekipe.

Na svečanosti su nagrađeni i oni koji su na reprezentativnom nivou osvajali svetska i evropska prvenstva, kao i najuspešniji radnici društva.

Atletski klub Partizan proglašen je za najuspešniju mušku seniorsku ekipu, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo košarkaškom klubu.

Najuspešniji sportista je Asmir Kolašinac, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Helsinkiju i finalista Olimpijskih igara, dok je kod žena najbolja Andrea Arsović, član streljačkog kluba.

Najuspešniji trener je Nikola Tomasović, a proglašeni su i najuspešniji juniori, košarkaš Mladen Đorđević i Jelena Zeljajić iz streljačkog kluba. u konkurenciji pionira su košarkaš Miloš Glišić i karatistkinja Aleksandra Janković.

Nagrada „Milan Gale Muškatirović“ za najperspektivnijeg mladog sportistu pripala je fudbaleru Danilu Pantiću.

Specijalno priznanje za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate, kao i trajan doprinos afirmaciji imena i ugleda JSD Partizan dobio je poptredsednik društva i najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac 5. u Karlsrue-u (Nemačka)

„Ova takmičarska godina pamtiće se po mnogo čemu, pre svega po nastavku kontinuiteta uspeha, koje ostvaruju sportisti i klubovi Partizana, osvajajući titule i medalje na velikim međunarodnim i državnim takmičenjima. To nije slučajnost, već plod sistemskog rada. Sportistima, zaposlenima u klubu, navijačima i svima skojima su crno-bele boje u srcu želim srećan 67. rođendan. Živeo Partizan!“, rekao je Čavić.

Posebno priznanje kao sportskom radniku i dugogodišnjem predsedniku više udruženih klubova JSD Partizan dobio je Dragan Vasiljević.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj sadašnjih i bivših sportista, funkcionera i gostiju. Među kojima i Žarko Zečević, Danko Đunić, Mlađan Šilobad, Ivan Ćurković, Ljubiša Tumbaković, Dražen Dalipagić…

„Izuzetna mi je čast što imam priliku da se obratim u ime sportista najboljeg kluba. Ovo je velika čast i obaveza da u predstojećoj godini budem još bolji i opravdamo ova priznanja“, rekao je Kolašinac.

JSD Partizan spada u red najvećih, a po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista tokom proteklih 67 godina, verovatno i najuspešnije sportsko društvo na svetu.

Čitaj još:  Biatlon: Najbolje mesto osvojio naš Damir Rastić (95.mesto)

U proteklih 67 godina sportisti Partizana u dresu sa državnim grbom osvojili su više od 500 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, dok su klubovi iz porodice crno-belih 14 puta bili pobednici Kupa evropskih šampiona.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .