Pomo marginalizovanim grupama

Arhiva vijesti 2008
U skladu sa dravnom Strategijom za smanjenje siromaštva, a uz pomoć misije OEBS-a u Srbiji, sjeničko Udruenje za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju realizuje projekat pod nazivom ''Učimo kroz iskustvo drugih''. Cilj ovog projekta je, da se u saradnji sa predstavnicima u republičkom parlamentu, lokalnom samoupravom i civilnim društvom, pri lokalnoj samoupravi otvori kancelarija Odbora za smanjenje siromaštva u Sjenici.


''elim da izrazim punu zahvalnost misiji OEBS-a u Srbiji, bez čije pomoći i podrške nismo mogli ući u realizaciju ovakvog jednog projekta, koji nam omogućuje da se u narednom periodu pozabavimo problemima marginalizovanih grupa. Ta pitanja su vezana za Strategiju smanjenja siromaštva. Znamo da se smanjenje siromaštva i povećavanje standarda, postie sveukupnim razvojem društva, ali je potrebno i dodatnim merama pomoći marginalnim grupama, najranjivijem i najosetljivijem delu našeg društva. Tu su pre svih, deca ometena u razvoju, osobe sa invaliditetom, stari, bolesni iznemogli, prognana i raseljena lica, romska populacija i ostale marginalne strukture. Njima se sigurno moe pomoći podizanjem senzibiliteta lokalne zajednice, objedinjavanjem aktivnosti svih institucija i ustanova, koje se bave tom problematikom, kroz neposrednu saradnju sa dravnim organima i korišćenjem, Strategijom predviđenih resursa. A to će biti zadatak Odbora za smanjenje siromaštva u Sjenici, čija bi kancelarija pri lokalnoj samoupravi, uskoro trebalo da bude otvorena'', izjavio je za www.sjenica.com koordinator projekta, Zlatko Jusufović. On je ocenio da je problem siromaštva, kada je u pitanju sjenička opština, vrlo specifičan.
''Problem siromaštva u Sjenici je specifičan, jer ga je potrebno rešavati i kao problem siromaštva, i kao problem drastičnog siromaštva. Cilj nam je da, aktivnostima kancelarije koja će biti otvorena, učinimo da, pre svega, nestane drastičnog siromaštva u ovoj opštini'', istakao je Jusufović.

Facebook komentari

Leave a Reply