pranje ulica u sjenici 2009 godina - www.Sjenica.com.jpg

Sjeničani duguju 40 miliona dinara za vodu

Arhiva vijesti 2008

VODOSNABDEVANJE NEREDOVNO

Zbog većeg kvara na glavnom izvorištu “Zarudine”, od prošle nedelje vodosnabdevanje u Sjenici je pod znakom pitanja. Visočiji delovi grada danima nemaju vodu, osim kasno naću kada se smanji potrošnja, a neretko se dešava, da na nekoliko sati i ceo grad ostane bez vode. Kako saznajemo, od četiri crpne pumpe na glavnom izvorištu, dve su na remontu, pa se grad vodom snabdeva smanjenim kapacitetom.

Zašto nema vode i da li je danima neće biti, kao što se najavljuje? “I jeste i nije”, odgovorio nam je direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vrelo” Sjenica, Vukoman Luković. On je rekao da je usled dotrajalosti instalacije a i usled vremenskih neprilika, došlo do većeg kvara na glavnom izvorištu.




“Kvar smo samo delimično sanirali, i neizvesno je koliko će to trajati. Za kompletnu sanaciju potrebno je kupiti nove delove, za koje nemamo dovoljno finansijskih sredstava”, kazao je Luković. On je istakao da potraživanja komunalnog preduzeća za utrošenu vodu, premašuju 40 miliona dinara, i da od toga 28 miliona duguju građani a ostalo privredni subjekti u Sjenici.

Čitaj još:  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA - "DENISOVANJE" (VIDEO)

“Ako građani ne počnu da izmiruju svoje obaveze, ponovo ćemo biti prinuđeni da primenimo nezahvalni metodu isključenja sa mreže neredovnih platiša”, najavljuje Luković.

Čitaj još:  Internacionalni karate turnir

Redakcija Sjenica.com

Facebook komentari

Leave a Reply