vrbnica, selo bare, pester

Zbog snega meštani nosili pokojnika tri dana peške

Opstina Sjenica, Pešter, Sjenica vesti

Zbog snega meštani nosili pokojnika tri dana peške

Dubok sneg okovao je sela na Pešterskoj visoravni i napravio meštanima velike probleme. Iako navikli na teške uslove, meštane Vrbnice u Mesnoj zajednici Bare zatekla je nesvakidašnja drama jer komšiju koji je preminuo uspeli su da sahrane tek treći dan od njegove smrti i to noseći ga na rukama.

– Najpre snegovi, a onda se put osuo na dva mesta i zatrpao skroz prilaz ka seoskom groblju. Zvali smo pomoć iz opštine Sjenica, došao je mašinista koji je očistio pet do šest metara puta, a onda se okrenuo i otišao ostavivši još jedno četiri metra, koje je odbio da očisti iz nama neverovatnih razloga. Nismo imali drugog izbora već da pokojnika stavimo na leđa i na smenu nosimo dva kilometra do seoskog groblja, rekao je za RINU Miloje Cvijović iz sela Vrbnica.




Pokojnik je sahranjen tek pred sam mrak, a ovaj nemio događaj još više je rastužio porodicu i komšije. Za meštane pešterskih sela ovo je izuzetno teška zima, jer je osim pod snegom skoro potpuno provode i bez električne energije.

Čitaj još:  Sjenica dobila još azilanata

Zbog snega meštani nosili pokojnika tri dana peške

– Prepušteni smo sami sebi, ne žalimo se, ali u ovakvim situacijama smo zaista očajni i potrebna nam je pomoć nadležnih. Kod nas je kao u 16. veku, do prodavnice idemo na konjima, umrle nosimo na leđima da bi ih sahranili. Mnogo je teško živeti na ovakav način – kaže Miloje.

Čitaj još:  Snega opet ima, i sve je još pod kontrolom (Video)

Pročitajte još vijesti iz Sjenice ovde

izvor: Blic

Facebook komentari

Leave a Reply