Beta Sjenica bolnica - dom zdravlja

U sjeničkom Domu zdravlja održano je savetovanje za zdravo odrastanje

Sjenica vesti

U Domu zdravlja Sjenica radionica za zdravo odrastanje dece iz migrantske i lokalne populacije

U okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u i Srbiji, u Domu zdravlja održano je savetovanje za zdravo odrastanje kojim su deca i roditelji iz migrantske i lokalne populacije upućeni kako mogu da očuvaju zdravlje i unaprede zdravstvene navike.

Glavna sestra Doma zdravlja Milica Kiković kazala je da je cilj radionice da se migrantima, pre svega mladim osobama, pomogne u odrastanju. Objasnila je i da je pružanje zdravstvene zaštite migrantima korisno i za Dom zdravlja u Sjenici i lokalno stanovništvo.
„Kao podršku u radu sa migrantima i zahvaljujući donacijama Evropske unije, Dom zdravlja je dobio dva sanitetska vozila, uposlili smo tri zdravstvena radnika, dobićemo i ginekološki sto koji će olakšati posao ginekolozima. Sve ovo dosta pomaže u unapredjenju zdravlja lokalnog stanovništva, ali i migranata“, dodala je Milica Kiković.

Čitaj još:  NOVA TV o neženjama iz Sjenice (Video)

Jelena Marić Luković ispred Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti kazala je da je pored donacije dva sanitetska vozila sjeničkom Domu zdravlja, podjednako važan rad sa mladima i decom u cilju formiranja zdravih životnih navika.

„Upravo je zbog toga akcenat radionice bio na očuvanju zdravlja. Treba da podržimo lokalne institucije koje se svakodnevno bore da prevaziđu sve prepreke, pruže najkvalitetnije usluge i hitno reaguju na novonastale situacije. Podjednako je važna i tehnička podrška, ali i ovakve preventivne aktivnosti“, rekla je Jelena Marić Luković.

obezbedila je u proteklom periodu Sjenici donaciju od 400.000 evra. Tim sredstvima nabavljena je odgovarajuća tehnička oprema za zdravstvene ustanove, završena rekonstrukcija Centra za azil u Sjenici i kupljena cisterna za transport pijaće vode.

Pogledajte video zapise na BETA TV ovde

izvor: beta

Pogledajte još:

Čitaj još:  Uspešno završena akcija dobrovoljnih davalaca krvi u Sjenici

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .