konkurs osnovnih studija

Otvoren konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija

Sjenica vesti

Državni Univerzitet u Novom Pazaru na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici raspisuje konkurs za upis studenata u prvu godinu studija školske 2017/2018. godine na sledećim akreditovanim studijskim programima:

1. Osnovne studije – AGRONOMIJA ( budžet – 20, samofinan. – 10)
2. Osnovne studije – PREHRAMBENA TEHNOLOGIJA (budžet – 20, samofinan. – 10)

Kandidati za upis u prvu godinu polažu prijemni ispit po izboru iz hemije, biologije ili matematike.

PRIJEM DOKUMENATA ZA UPIS

Prijem dokumenata obaviće se u zgradi Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede doo, Nova bb, dana 25.08. do 05.09. 2017. godine, u vremenu od 07:30 – 15:30 časova. Tel: 020/741-024

Kandidati prilikom prijave na konkurs podnose sledeća dokumenta:

1. Original svedočanstva o završenoj srednjoj školi
2. Izvod iz matične knjige rođenih
3. Fotokopija lične karte

Čitaj još:  Humanitarna pomoć Kraljevine Kuvajt (Video)

PRIJEMNI ISPIT

Prijemni ispit održaće se u prostorijama Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede doo u Sjenici, Nova bb, 12.09.2017. u 9 h.




Državni Univerzitet u Novom Pazaru na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici sa akreditovanim studijskim programima osnovnih akademskih studija Agronomije i Prehrambene tehnologije realizovaće svoju primarnu i najvažniju delatnost, obrazovanje visokoškolskih stručnjaka za raznovrsne poslove koji zahtevaju znanje iz oblasti poljoprivrede. Po završetku studija formiraju se stručnjaci sposobni da rade i rukovode u specijalizovanim laboratorijama u poljoprivrednim preduzećima i agroindustriji, u školama, prosvetno-obrazovnoj delatnosti, u zavodima za monitoring i zaštitu životne sredine, u naučno-istraživačkim laboratorijama itd.

Departman svoje prednosti zasniva na kvalitetnom nastavnom kadru, nastavnim planovima i programima koncipiranim u skladu sa najnovijim dostignućima tehnološke nauke i zahtevima privrede. Departman je otvoren za saradnju sa naučno-istraživačkim institucijama i privrednim subjektima u zemlji i inostranstvu.

Čitaj još:  Ubijena cela porodica u selu Rasno

izvor: EPK

Facebook komentari

Leave a Reply