Enes Garibovic - zlato - Sjenica

ENES GARIBOVIĆ OSVOJIO DVA ZLATA NA EUROPSKIM SVEUČILIŠNIM IGRAMA

Sport

Sin našeg Sjeničanina Eska Garibovića, Enes, koji je rođen u Varaždinu, osvojio dvije zlatne medalje… Pročitajte ceo tekst njegovog karate kluba:

ENES GARIBOVIĆ OSVOJIO DVA ZLATA NA EUROPSKIM SVEUČILIŠNIM IGRAMA

Od 12. do 25.jula 2016. održavaju se Europske Sveučilišne Igre u Zagrebu i Rijeci. Ovo je najveće studentsko sportsko natjecanje, a studenti-sportaši imaju priliku predstavljati svoje sveučilište i zemlju te oni najbolji i uzeti najsjajnija odličja.

Sjetimo se Univerzijade u Zagrebu 1987. koja je ostala zapamćena kao dosad najznačajniji sportski događaj u povijesti Hrvatske. Na ovogodišnjoj Univerzijadi nastupa preko 5000 sportaša iz 45 europskih zemalja i 250 različitih sveučilišta u 21 sportu.




Član Karate kluba Varaždin, reprezentativac Hrvatske u karateu, Enes Garibović predstavlja Sveučilište Zagreb u karateu u ekipnom i pojedinačnom natjecanju.

Čitaj još:  Naša dečica na završnoj priredbi (Video)

Utorak je bio rezerviran dan za ekipne mečeve. Karate ekipa Zagrebačkog sveučilišta u sastavu: Bešenić, Garibović, Kvesić, Logarušić, Povrženić i Soro osvaja zlatnu medalju. Karate ekipa Sveučilišta Zagreb pobjeđuje Sveučilište Tuzla predajom ekipe Tuzle. Zatim drugi meč pobjeđuju ekipu Sveučilišta Istanbul, te u finalu osvajaju zlatnu medalju pobjedom nad Sveučilištem iz Budimpešte. Enes uvelike pridonosi pobjedi svoje ekipe, posebice u finalu, kada u ključnom meču finalne borbe pobjeđuje s visokih 6:0 predstavnika Budimpešte.

Sutradan, srijeda, je bio rezerviran za pojedinačne nastupe karatista. Enes je nastupio u kategoriji studenti -75kg. Prvo kolo pobjeda Enesa 6:0 nad Španjolcem, drugo kolo pobjeda 3:0 nad Turčinom, zatim u četvrtfinalu pobjeda 3:0 nad Crnogorcem da bi u polufinalu s 2:0 nadvisio Slovaka te tako se plasirao u finale koje je na rasporedu u četvrtak. U finalu Enes pobjeđuje Turčina sudačkim preglasavanjem nakon rezultata 3:3.
Enes time osvaja svoje drugo zlato na Europskim Sveučilišnim Igrama.

Čitaj još:  Zmajevci osvojili Jankov kamen

Izvor: Facebook Karate klub Varaždin

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply