Elmedine Biberovic Telekom Srbija Sjenica

Telekom Srbije ove godine uložio 50 miliona dinara u Sjenicu

Sjenica vesti, Vijesti 2015

TELEKOM SRBIJE OVE GODINE ULOŽIO 50 MILIONA DINARA U SJENICU

Elmedine Biberovic Telekom Srbija Sjenica

– Telekom Srbije je ove godine na teritoriji opštine Sjenica uložio 50 miliona dinara za izgradnju nove telekomunikacione infrastrukture. Izgrađene su nove širokopojasne pristupne mreže, koje obuhvataju teritoriju naselja Petruška i Peta. U ovim naseljima su instalirane i tri nove digitalne centrale u vidu mIPAN uređaja, do kojih je položen optički kabl, tako da će svi stanovnici ovih naselja moći koristiti sve uskopojasne i širokopojasne usluge, triple play usluge (prenos govora, prenos podataka, prenos videa) – kaže Elmedin Biberović dipl.inž.el. rukovodilac Telekoma u Sjenici.

– Ove godine, možemo se pohvaliti, realizovali smo jedan veoma bitan i značajan projekat, a koji se odnosi na izgradnju optičkog kabla u dužini od 10km, na relaciji TK Centar Sjenica – selo Krće. Na taj način, izgradili smo ”kičmu” mreže koja će se izgrađivati u budućnosti, a ja se nadam već 2016-2017 godine, za naselja: Medare, Dubnica, Raždaginja, Krće, Čitluk, Cetanoviće, Rasno pa sve do sela Ugao. Za sva ova naselja uradili smo idejne projekte za izgradnju telekomunikacione mreže u vidu dve nove tehnologije. GPON tehnologija (optički kabl do svakog domaćinstva) i tehnologija mIPAN uređaja (svako selo će imati svoju centralu), tako da će svaki korisnik moći da uživa u svim savremenim telekomunikacionim uslugama koje se koriste u svetu – kaže Biberović.

Čitaj još:  Čovek koji je spasio najviše života u Srbiji i šire, dolazi iz Sjenice - Ovo je njegov poziv svima! (Video snimak)

– I sledeće godine Telekom će uložiti oko 40 miliona dinara na izgradnju novih telekomunikacionih mreža u naseljima: Hučaljka, naselje oko Metalnog i ulicama Kralja Petra I, Neznanog junaka i Prijepoljska. Sa ovim radovima ćemo početi odmah na proleće – kaže Elmedin Biberović, rukovodilac Telekoma u Sjenici.

Čitaj još:  Posetite sutra poljoprivredni sajam (Video)

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply