Počelo rušenje vikendica u kanjonu Uvca

Počelo rušenje vikendica na našem jezeru!

Sjenica vesti, Vijesti 2015

Republička građevinska inspekcija počela je danas rušenje nelegalno sagrađenih objekata na tri jezera u kanjonu Uvca koja su deo Specijalnog rezervata prirode.

Počelo rušenje vikendica u kanjonu Uvca

Na spisku je ukupno 11 vikendica za koje postoji pravosnažno rešenje, ali će pet-šest uglavnom montažnih objekata ukloniti sami vlasnici.

Majstori i mehanizacija koje je Ministarstvo građevinarstva angažovalo za ovaj posao prvo će sa spiska rušiti divlje objekte u mestu Krstac na delu Uvačkog jezera u opštini .

U narednih par dana rušiće se i nelegalni objekti na Zlatarskom i Radoinskom jezeru kod Nove Varoši, kao i u zalivu Šipovik na jezeru.

Prema podacima inspekcije i čuvara prirode, u kanjonu Uvca bespravno je sagrađeno 246 nelegalnih objekata, a za većinu je podnet zahtev za legalizaciju.
Ovo je druga akcija rušenja nelegalnih objekata u Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“. Pre šest godina građevinska inspekcija je porušila jedan zidani objekat i desetak kamp kućica i nastrešica podignutih na državnom zemljištu.

Čitaj još:  Naša deca na krosu (Video)

To međutim nije zaustavilo divlju gradnju pa rendžeri „Rezervata Uvac“ godišnje u proseku podnesu pet-šest krivičnih prijava protiv investitora koji nelegalnom gradnjom potpuno menjanju izgled jezerskoj obali.

 

Ž. Dulanović

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Počelo rušenje vikendica na našem jezeru!

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .