Americki Ambasador u Srbiji u poseti Sjenici - Majkl Kirbi

Američki Ambasador u Srbiji Majkl Kirbi u poseti Sjenici (Video)

Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao je juče u Sjenici da ovdašnji poljoprivrednici treba da postave proizvodne ciljeve i da budu sigurni da će moći da vraćaju kredite koje ulažu u proizvodnju.

Americki Ambasador u Srbiji u poseti Sjenici - Majkl Kirbi

On je obilazeći Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici novinarima rekao da je zadovaljan činjenicom da će poljoprivrednici imati mogućnost da, koristeći usloge , dokažu kvalitet svojih proizvoda.

“Poljoprivrednici sada imaju zadatak da povećaju obim proizvodnje, dok je na lokalnoj samoupravi da im pronađe odgovarajuće tržište i potrošače, kojima će pružiti povoljnu cenu poljoprivrednih proizvoda”, rekao je Kirbi.
Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović očekuje da će laboratorije centra dobiti odgovarajuće sertifikate, kao i da će analize koje se budu obavljale u njima otvoriti mogućnost dodatnog razvoja stočarstva ovog kraja.

Čitaj još:  Dobrovoljci iz Sjenice za odbranu Šapca

“Mislimo da je ovo ekološki zdrav kraj zemlje, pa u skladu sa tim, želimo da laboratorije izdaju sertifikate koji će potvrditi kvalitet ovdašnjih poljoprivrednih proizvoda”, dodao je Mujović.

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Povezane teme

One thought on “Američki Ambasador u Srbiji Majkl Kirbi u poseti Sjenici (Video)

Leave a Reply