Edin Hodzic - Biatlon

Svetsko prvenstvo u biatlonu: Od naših najbolji Hodžić (84. mesto)

Sport

Francuski biatlonac Martan Furkad pobedio je večeras u individualnoj trci na 20 kilometara na Svetskom prvenstvu u finskom Kontiolahtiju, dok je Edin Hodžić osvajanjem 84. mesta ostvario najbolji plasman od četvorice reprezentativaca Srbije.

Edin Hodzic - Biatlon

Furkad je do zlatne medalje stigao vremenom od 47 minuta, 29 sekundi i četiri desetinke, uz jedan promašaj na strelištu, što je za 20,9 sekundi bilo bolje od drugoplasiranog Norvežanina Emila Heglea Svendsena koji je savršeno gađao. Bronzu je osvojio Ondrej Moravec iz Češke sa zaostatkom od 40,5 sekundi, uz jedan promašaj.

U konkurenciji 125 biatlonaca koji su završili trku, Hodžić je kao 84. ušao u cilj sa 7:39,7 minuta kašnjenja za Furkadom. Ovaj 29-godišnji Sjeničanin imao je gotovo besprekoran pucački učinak, pogodivši 19 od ukupno 20 meta.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac "zlatan" u Istanbulu

Od ostalih predstavnika Srbije, Damir Rastić je završio na 108. mestu sa 12:48,9 minuta slabijim vremenom od pobednika (osam promašaja), 115. je bio Dejan Krsmanović (zaostatak 14:14,7 minuta, sedam promašaja), a 120. Ajlan Rastić (zaostatak 15:57,9 minuta, devet promašaja).

Reprezentativci Srbije će 14. marta na Svetskom prvenstvu u Kontiolahtiju nastupiti u štafetnoj trci 4×7,5 kilometara.

 

M. Minić

 

Čitaj još:  Počinje dvodnevni memorijalni kup Amara i Murata Garibovića

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Svetsko prvenstvo u biatlonu: Od naših najbolji Hodžić (84. mesto)

Leave a Reply