Belma Talovic / Udruzenje Connect / Sjenica 2015.

Udruženje ‚Connect‘ i aplikacija namenjena žrtvama nasilja (VIDEO)

Nevladine organizacije, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Udruženje građanja ‚Connect‘ organizacija je koja svojim aktivnostima pruža podršku žrtvama vršnjačkog i porodičnog nasilja.

Udruzenje Connect / Sjenica / Februar 2015.

O njihovim aktivnostima razgovarali smo sa predstavnicom udruženja Belmom Talović.

– Udruženje građanja za društveni ‚Connect‘ ovog vikenda je organizovalo obuku za petnaest psihologa, na temu pružanja psiho-socijalne podrške putem e-maila. Cilj nam je da obučimo psihologe iz , Novi Pazar i Tutin kako bi smanjili postojeće oblike nasilja, kako nasilja u porodici, tako i vršnjačkog nasilja.
Ove aktivnosti su deo projekta ‚SELF HELP‘. Planiramo da za desetak dana objavimo i prvu aplikaciju za android platforme koju smo mi napravili, a koja je specifična po tome što u jednom segmentu pruža informacije za navedene vrste nasilja. Korisnici ove aplikacije i potencijalne žrtve nasilja moći će da pronađu odgovore kako da na najbezbolniji način izađu iz nasilja koje trpe, kao i savete kako institucije treba da postupe prema njima. U okviru aplikacije će postojati mogućnost razgovora sa nekim od pomenutih obučenih petnaest psihologa, koji će biti dostupni da odgovore na sva pitanja i dileme u vezi sa nasiljem – rekla je predstavnica udruženja.

Čitaj još:  Anel Papić ubijen zbog ljubavi?!

Opširnije u video prilogu:

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Udruženje ‚Connect‘ i aplikacija namenjena žrtvama nasilja (VIDEO)

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .