Prva Skupstina opstine Sjenica 05.02.2015. / Sjenica

Prva ovogodišnja Skupština opštine Sjenica (VIDEO)

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Skupština opštine održala je, u četvrtak 5. februara 2015. godine, prvu ovogodišnju redovnu sjednicu.

Na sjednici je usvojena nova Odluka o organizaciji Opštinske uprave Sjenica, planovi i programi rada nekoliko opštinskih javnih preduzeća, kao i druge važne odluke.

Prva Skupstina opstine Sjenica 05.02.2015. / Sjenica

Novousvojena Odluka o organizaciji Opštinske uprave Sjenica predviđa novu organizaciju Opštinske uprave, u cilju povećanja efikasnosti rada Opštinske uprave i poboljšanju usluga građanima.

Na sjednici je usvojeno nekoliko odluka iz oblasti imovinsko-pravnih i urbanističkih poslova, kao i odluka o pristupanju izmjenama Statuta opštine Sjenica i formiranju komisije za izmjenu Statuta.

Izmjenom i dopunom Poslovnika o radu Skupštine opštine Sjenica, materijal za skupštinske sjednice u budućnosti će se odbornicima prosleđivati elektronskim putem (osim izuzetno kada odbornik zahtijeva da mu se materijal proslijedi na neki drugi način), čime će se postići finansijske uštede u budžetu i efikasnost rada Skupštine opštine.
Odbornici Skupštine opštine Sjenica usvojili su i odluku kojom se daje posebno ovlašćenje Direkciji za urbanizama Sjenica u vezi sa poveravanjem poslova zimskog i ljetnjeg održavanja lokalnih puteva i ulica u gradu Javnom komunalnom preduzeću „Vrela“ Sjenica, koje je od strane opštine i osnovano za obavljanje poslova komunalnih djelatnosti, a kojom će se poboljšati efikasnost rada na održavanju lokalnih puteva i ulica u gradu.

Čitaj još:  Ambasador Kuvajta posetio Sjenicu (Video)

Odbornici vladajuće koalicije usvojili su i poseban zaključak kojom se od Vlade Republike Srbije, premijera Srbije, nadležnih ministarstava, Poreske uprave, Finansijske policije, Republičke inspekcije, kao i nadležnih sudova i tužilaštava, zahtijeva hitno obustavljanje selektivne kontrole i politički motivisanog pritiska na pojedine privrednike u Sjenici.

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Prva ovogodišnja Skupština opštine Sjenica (VIDEO)

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .