Radijator

Kod nas počela grejna sezona prije vremena

Sjenica vesti, Vijesti 2014

Grejna sezona u četiri sjeničke škole i predškolskoj ustanovi “Maslačak” startovala je znatno pre zvaničnog početka – 15. oktobra.

Radijator
U Osnovnoj školi “Svetozar Marković” radijatori su zagrejani 25 dana ranije, rekla je direktorka škole Mejra Dacić.

“Zbog niskih temperatura u Sjenici, grejna sezona u školi počela je ranije, a koristimo zalihe uglja od prošle godine. Škola će od danas dobijati redovne isporuke, odnosno oko 200 tona uglja godišnje”, dodala je Dacićeva.

Direktor Osnovne škole “12. decembar” Murat Hodžić rekao je da ta škola godišnje utroši između 400 i 450 tona uglja, a da utrošak zavisi od toga da li se greje sala sa školskim bazenom, ili ne.

Zbog fizičke bliskosti srednje tehničko-poljoprivredne škole i gimnazije “Jezdimir Lović”, te dve ustanove se greju jednim kotlom, a škole podjednako dele troškove za ogrevni materijal, rekao je direktor ove škole Izudin Metović.

Čitaj još:  Održano predavanje na temu organske proizvodnje (Video)

On je dodao da kotlarnica za grejanje ove dve škole utroši oko 500 tona uglja, gde se dnevno potroši od dve do četiri tone uglja.

Predškolska ustanova “Maslačak” u Sjenici koristi mazut, a zaliha goriva za grejanje 850 kvadratih metara ima dovoljno do Nove Godine, ocenila je direktorka Meleka Ćatović.

Ta ustanova se zbog dece greje gotovo cele godine.

“Mazut je skupo gorivo, ali u vreme kada je zgrada za predškolsko vaspitanje izgrađena ta vrsta energenta bila je povoljna. Očekujem da ćemo izgradnjom nove zgrade dobiti i ekonomičniji sistem grejanja”, istakla je Ćatovićeva.

Čitaj još:  Brojne donacije stigle u Dom zdravlja! Akcija još traje!

Tona mrkog uglja, zajedno sa prevozom, u Sjenici košta preko 7.000 dinara.

 

D. Selmanović

Facebook komentari

One thought on “Kod nas počela grejna sezona prije vremena

Leave a Reply