Sjenica na dlanu by Sapko

Više od 11.000 Sjeničana upisano u birački spisak za izbor nacionalnog saveta u Oktobru

Politika, Vijesti 2014

U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici u poseban birački spisak do 23. avgusta u ponoć, je ukupno 75.354 pripadnika nacionalnih manjina, od koji je Bošnjaka – 75.227. Najviše upisanih, do privremenog zaključenja posebnog biračkog spiska, ima u Novom Pazaru – 46.814

„Od broja upisanih u Novom Pazaru, Bošnjaka ima 46.694, Roma je upisano 113, pet Hrvata i po jedan Rusin i Slovenac“, rekla je Tanjugu Zora Mijaljević, načelnica Odeljenja za opštu upravu u Novom Pazaru. Prema podacima Odeljenja za opštu upravu u opštini Sjenica, u poseban birački spiska upisano je ukupno 11.402 pripadnika nacionalnih manjina sa pravom glasa za predstojeće izbore nacionalnih saveta nacionalnih manjina.
U sjeničkoj opštini upisano je 11.395 Bošnjaka i sedam Roma. U opštini Tutin, prema podacima nadležne službe, u poseban birački spisak upisani su samo Bošnjaci – 17.138.

Čitaj još:  Kombinat Pešter dobio kredit po političkom uticaju

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji zakazani su za 26.oktobar.

Od broja upisanih birača zavisi da li će izbori biri direktni ili će se nacionalni saveti birati na elektorskim skupštinama.

Za organizovanje direktnih izbora potrebno je da se u poseban birački spisak upiše 40 odsto od ukupnog broja pripadnika nacionalne manjine koji su se tako izjasnili na izborima 2011..

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Više od 11.000 Sjeničana upisano u birački spisak za izbor nacionalnog saveta u Oktobru

Kommentar verfassen