Ove godine više sijena na Pešteri

Sjenica vesti, Vijesti 2014

Ovogodišnji rod sena na području Sjeničko-pešterske visoravni znatno je veći u odnosu na prošlu godinu, kada su ovaj kraj zadesile suše, rekao je savetnik za poljopriredu opštine Kurtović.On je rekao da poljoprivrednci imaju problem da sakupe seno zbog obilnih padavina koje to onemogućuju i ocenio da će ovogodišnje vremenske prilike različito uticati na prinos pojedinih poljoprivrednih kultura u ovom kraju.

„Kišni period povoljno će uticati na prinos pojedinih kultura kao što su ovas, pšenica i raž. Kod zemljišta su prisutne veće količine podzemnih voda, gde je uglavnom zasejan ječam, prinos ovogodišnjeg roda biće znatno umanjen. Ipak, poljoprivrednici lakše prevazazilaze probleme koje sa sobom nose kišni periodi, nego kada imamo suše“, dodao je Kurtović.

On je istkao da je za prikupljanje sena sa velikih poljoprivrednih gazdinstava potreban period bez padavina, a da se taj posao, uz odgovarajuću mehanizaciju može obaviti u roku od nekoliko dana.

D.Selmanović

Fejsbuk komentari

komentara

Čitaj još:  Biblioteka počela da izdaje elektronske članske kartice

Povezane teme

One thought on “Ove godine više sijena na Pešteri

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .